Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kadir Topbaş yerel seçim açıklaması, Kadir Topbaş: Bu seçim, benim son dönem seçimim

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da günde 15 bin ton çöp toplandığını belirterek, "Çöpü ayrıştırıyor ve kompres gübre yapıyoruz, düzenli depolama yapıyoruz. Metan gazından 200 bin insanın günlük elektriğini elde ediyoruz" dedi.

        Topbaş, Silivri'de AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'da on yıldır Belediye Başkanı olarak görev yaptığını söyledi.

        İstanbul'un, Avrupa ve diğer ülkelerdeki belediyeler tarafından örnek alınan bir şehir haline geldiğine dikkati çeken Topbaş, "10 yıldan beri bu şehre yaptığımız yatırımlar, bu şehrin geleceği ile ilgili uyguladığımız projeler, bizim nasıl bir yönetim anlayışına sahip olduğumuzu ortaya koymaktadır" ifadesini kullandı.

        Yatırımların arkasının kesilmeden devam ettiğini aktaran Topbaş, "Silivri'de öncelikli sorunları, altyapıyı, atık suları, yağmur suları ve içilmez su borularının hepsini yenileyerek, doğalgaz getirerek medeni bir şehir haline getirmeye çalıştık. Ayrıca, Silivri'ye metrodan bahsediyoruz. Hayalleri yetişmez... Onların bu çapta düşünme kabiliyetleri olacağını zannetmiyorum" diye konuştu.

        Topbaş, İstanbul'un dünya belediyelerine tecrübe aktaracak duruma geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "İstanbul, Avrupa'nın 23 ülkesinden büyük bir şehir. İstanbul'da günde 15 bin ton çöp toplanıyor. New York'tan daha temiz. Çöpü ayrıştırıyor ve kompres gübre yapıyoruz, düzenli depolama yapıyoruz. Metan gazından 200 bin insanın günlük elektriğini elde ediyoruz."

        İLK ETAPTA 10 BİN KONUT

        Dar gelirli vatandaşlara yönelik konut müjdesi de veren Topbaş, "KİPTAŞ Genel Müdürü'ne 'bundan sonra lüks binalar yapmayacaksın' dedim. 'Kıymetli yer varsa para kazanmak için yap ama genel olarak dar gelirli insanlara, konut sahibi olma hayalleri kuramayanlara, kira öder gibi konut yapacaksın' dedim. Birinci etapta 10 bin konut, bunun bin 100 tanesini hemen başlatıyoruz. Arkası devam edecek" diye konuştu.

        Topbaş, Silivri'de de yatırımların devam ettiğini anlatarak, şunları söyledi:

        "Altyapısından, oyun parklarına, atık suların temizlenmesi ve çevre konuları ile ilgili detaylara kadar, her alanda yatırım yaptık. Tonlarca asfalt döktük. Sadece Silivri'ye döktüğümüz asfalt 770 bin ton. Köy yolları tertemiz ve mükemmel hale geldi. Daha da yapmalıyız. Köy yaşamını daha kaliteli hale getirmek, oradaki sorunları çözme adına, imar komisyon başkanına da söyledim. Halkla oturun. Tek başınıza plan yapmayın. Silivri planlarını geri çekin dedim. Halka rağmen plan olmaz."

        "BU SEÇİM BENİM SON DÖNEM SEÇİMİM"

        30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin kendisi için son seçim olduğunu kaydeden Topbaş, "Bu seçim, benim son dönem seçimim. 10 yıldan beri belediye başkanıyım. Ustalık dönemi diye, Başbakanımızın bahsettiği üçüncü döneme giriyorum. Hiçbir kula nasip olmayacak, İstanbul gibi bir şehirde başkanlık görevi yaptım, yapmaya devam ediyorum. Yetki verirseniz, bu yetki ve bu seçimler, benim için bir karne olacak. Geçer mi, takdir mi, teşekkür mü, iftihar mı? Bunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

        Görevi sırasında zaman zaman sağlığını ihmal ettiğini de bildiren Topbaş, geçtiğimiz yıl içinde bel fıtığı ameliyatı geçirdiğini ancak ameliyatın hemen ardından, doktorlarının uyarısına rağmen çalışmalara devam ettiğini belirtti.

        AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise yerel seçim sürecinin özellikle Silivri için değerli olduğunu anlatarak, Silivri'de yapılan önemli hizmetlerde Kadir Topbaş'ın imzasının bulunduğunu dile getirdi.

        Konuşmaların ardından, Topbaş, Kaynarca ve AK Parti Silivri Belediye Başkan adayı Tahir Sert ile seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ