Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Elazığ AK Parti'de istifa

        Elazığ'da Ak Parti Baskil İlçe Başkanı Oğuz Kaya, görevinden istifa etti. Ak Parti İl Başkanı ile bir milletvekilinin 'İl genel meclisi ve belediye meclis üyelerini biz belirleriz, ya imzala ya istifa et' dediklerini söyleyen Kaya, istifa etmeyi seçtiğini belirtti.

        Oğuz Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Merkezi tarafından atandığı ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini ifade etti. Yerel seçimler öncesi böyle bir noktaya geldiği için üzüntülü olduğunu dile getiren Kaya, "Baskil ilçe merkezinde doğup büyüdüm ve veteriner hekimliği mesleğimi de bizzat Baskil'de icra etmekteyim. Mesleğim gereği Baskil merkez dahil tüm köyleriyle her zaman iç içeyim. Siyasete girmemin tek sebebi ilçeme hizmet etmekti. Eğer bu amacı gütmeseydim makam ve mevki için ilçemi ikinci plana atar, dayatmalara sessiz kalarak ilçe başkanlığı koltuğumu korurdum." dedi.

        Kaya "Bilindiği üzere ben Baskil Belediye Başkan aday adayı olarak uzun süreli bir seçim kampanyasının içerisinde yer aldım. İlçe başkanlığına yaptığım müracaatın akabinde AK Parti Elazığ İl Başkanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan mülakatta ilçeme ilişkin yapmayı düşündüğüm adaletli, tarafsız ve şeffaf siyasi yönetim ve hizmet anlayışımı açık bir lisanla dile getirdim. Benim bu duygu ve düşüncelerim AK Parti Genel Merkez yetkilileri tarafında memnuniyetle karşılandı ve Baskil İlçe Başkanlığı yetkisi tarafıma yazılı şekilde verilerek yönetimi kurmam istendi" şeklinde konuştu. Kaya, ilçe başkanlığına getirilmesiyle ayak oyunlarıyla karşılaşmaya başladığına işaret ederek şunları söyledi: "Bilindiği üzere ilçe il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliği listelerinin hazırlanması ve AK Parti İlçe Yönetimi'nin biran önce kurulması gerekiyordu. Bu işlerin adaletli ve hakkaniyet ölçülerinde siyaset ahlakının düzgünlüğünde yapılması için yoğun bir gayretin içine girdim. Bu listeleri oluşturmaya çalışırken önceliğim her zaman Baskil'in geleceği oldu. Hiçbir zaman önceliğim kendi siyasi geleceğim veya şahsi hesaplar olmadı ve olamazdı. Hal böyleyken birilerinin şahsi siyasi beklentileri ve kişisel hesaplarının da önüne geçmek ve mücadele etmek için gayret sarf ettim. Tüm çabaları ve gayretleri gösterirken Elazığ İl Başkanı Sayın Ejder Açıkkapı'nın bana söylediği hiç de kabul edilebilir değildi. Açıkkapı, bana aynen 'Listeleri biz yaparız sen ancak imzalarsın, sen karışamazsın ve ilçe yönetimini de oluştururken bana getireceksin" şeklinde konuşma yaptı. Kendisine 'Sayın Başkanım sizler diğer ilçelerde bu listeleri oluştururken bunu yapmadınız da bugün sahipsiz görmeye çalıştığınız bir kaç ilçeye mi bunu yapacaksınız. Ben buna müsaade etmem. Baskil'in kanaat önderlerinin, siyasetçilerinin, esnafının, AK Parti İlçe Teşkilatı'nın ve kısaca Baskil halkının ortak belirlediği isimler listeye girmediği müddetçe de Yüksek Seçim Kurulu'na gidecek listeyi imzalamam. Eğer ben ilçe başkanıysam Türkiye'deki tüm ilçe başkanlarına uygulanan muamele ve verilen yetkiyi bende kullanırım' dedim. Sonuç itibariyle İl Başkanı Açıkkapı ve Ankara Milletvekili Tülay Selemoğlu bana 'ya bunu imzalarsın ya da istifa edersin' dediklerinde hiç tereddüt etmeden istifa ettim."

        Kaya, tüm hesapların şahsi menfaatler uğruna yapıldığını görmenin ızdırabını yaşadığını kaydederek "Siyasi ikbal, makam ve mevki için eğileceğimizi düşünenler bizlerin Baskil sevdalısı olduğumuzu bilmeyenlerdir. Bizler Baskil halkının onurlu duruşunun temsilcisiyiz." diye konuştu.

        DÜZCE İGM BAŞKANI İSTİFA ETTİ

        Düzce İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Muzaffer Bülbül, AK Parti üyeliğinden istifa etti. Muzaffer Bülbül, noter kanalıyla AK Parti İl Başkanlığı'na gönderdiği istifa dilekçesinde, "Gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum." dedi. Bülbül, İGM üyeliği ve başkanlığı görevine dönem sonuna kadar devam edecek.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ