Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan: Hafta sonu ücretsiz kurs vereceğiz

        HABERTURK.COM

        Başbakan Erdoğan Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde halka hitap etti. Eylül 2015'te dershanelerin kapatılacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "2015'in Eylül'e kadar müsaade dedik. Dershane bitiyor. Biz hafta sonları yavrularımıza ücretsiz okullarda kurs vereceğiz." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        NİYE KAÇTIN GİTTİN?

        MHP'nin başındaki zat 5 yıllığına seçildi orada 3,5 yıl kaldı. Niye kaçtın gittin? Yönetemediler. Sakarya, Kocaeli, Düzce depremi bunların işini bitirdi. Her türlü numaralar oldu kaçıp gittiler. Bizim dönemimizde de depremler oldu. Ama pes etmedik.Oraları çok daha güzel hale getirdik. Biz yere sağlam basıyorduk.

        FAİZ LOBİSİNİN ÇARKINA ÇOMAK SOKTUK ONDAN RAHATSIZ OLDULAR

        Faiz lobisinin çarkına çomağı soktuk ya rahatsız oldular 3-5 ağaç sökülmesi ile bizi yıkmaya çalıştılar. Şimdi de paralel yapı çıktı. 17 Aralık'ta baktık ki bunlar türedi bunlar başladılar bu iktidarı yıkmaya mesele ne? Mesele başka anladık. Burada da rant var. Hale bakın çıkıyorlar beddua.

        Bugün Yozgat'ta yanıma grup geldi. Genç kızlarımız. 'Başbakan'ım biz evlerde kalıyoruz bizi gece ibadete kaldırıp size beddua ettiriyorlar' dedi. Ablalar böyle istiyor. Ablalar bunu söylüyor. Ailemle, şahsımla ilgili iftiralar bunları anlatıyorlar çocuklara. Bu nasıl anlayış. Bir yaklaşım da şu Ak Parti'yi yıkmak için Ak Parti'nin karşısında güçlü parti kimse gidin oyunuzu ona verin. Dertleri bu.

        Kızlarım çile çektiler. İmam Hatip'te okumalarına rağmen derse sokmadılar. Gedik sabırla, dikkatli geldik. Şimdi artık başörtülü olarak yavrularımız üniversitelere giriyor, devlet dairesine giriyor.

        SÜREKLİ SÖĞÜŞLEDİLER

        Dershaneleri kaldırıyoruz. Devletin okulları var öyle ise dershane niye. Bizim vatandaşlarımızı meta olarak gördüler. Sürekli söğüşlediler. Orada rant vardı. Yılda 1 milyar dolar. Bu rant kaybedilir mi? Bundan dolayı adımlar atıldı.

        ÜCRETSİZ KURS VERECEĞİZ

        2015'in Eylül'e kadar müsaade dedik. Dershane bitiyor. Biz hafta sonları yavrularımıza ücretsiz okullarda kurs vereceğiz.

        Geçtiğimiz günlerde bir gazetede Ziraat Bankası ile ilgili haber çıktı. Ziraat Bankası Bosna Hersek'te çiftçiye sıfır faizli kredi veriyor. O haberle Ziraat Bankası'nı şikayet ediyorlar. Dedikleri şu. Türkiye bankası gelmiş Bosna Hersek'te çiftçiyi destekliyor. Sadece Ziraat Bankası değil aynı şeyi Halk Bankası'na yaptılar. MİT'e saldırmadılar mı? Ama hepsi geçiyor.

        MANAVDA SATILAN ANANAS DEĞİL BUNUN CİNSİ BAŞKA

        Kim yapıyor bunları? Devlete sinsi ve sızmaya çalışan ihanet içindeki örgüt yapıyor. Bu örgütün yanında CHP, MHP, Geziciler, her türlü sol örgüt, marginal örgütler var. Bu örgütün liderinin ses kayıtlarını dinlediniz mi? Uganda'dan Ananaslar gelip gidiyor. Bu ananaslardan haberiniz oldu mu? Manavda satılan değil cinsi başka. Tesbihler gelip gidiyor. Hz. Peygamber'i Miraç'tan indirip kamyonete binderecek kadar ahlaksızca senaryolar yazılıyor. CHP ve MHP böyle örgütün oyuncağı haline geliyor. Bu paralel örgüt CHP ve MHP'nin yönetimini elindeki kayıtlarla kukla haline getiriyor.

        BU ÜLKEYİ ŞANTAJ ÇETESİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ

        Gezi olaylarında çok şeyler yaşandı. Dolmabahçe'de camiyi nasıl kullandıklarını gördünüz. Bir yerden düğmeye basılıyor.Bir tuzak kuruldu CHP'ye genel müdür böyle getirildi. CHP'ye aynı şantaj yapılıyor. Bunu bize de yapmaya çalışıyorlar. Bu ülkeyi şantaj çetesine, ses kayıtlarına teslim etmeyeceğiz.

        MUHALEFETİN SİYASETİ ESERSİZLİK SİYASETİDİR

        Muhalefetin siyaseti esersizlik siyasetidir. Onlar tarihleri boyunca engellediler. Bizim siyasetimiz eser siyasetidir. Siz eserlerle konuşacaksınız.Bunların dikili ağacı var mı?

        BUNLARIN AKLI BASMAZ

        CHP'liler üçüncü köprüyü durdurmak istediler. 153 yıllık Marmaray hayali gerçek oldu. Marmaray İstanbul'da sis varken 300 bin yolcu taşıdı. Ama MHP'nin CHP'nin buna aklı basmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ