Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara ve İzmir'de 'İnternet Yasası' protestosu

        ANKARA

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını onaylamasının ardından Ankara Kuğulu Park'ta toplanan kalabalık bir grup, 'internet yasasını' protesto etmek için bir araya geldi. Park'ta toplanan grup daha sonra Kızılay'a doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli dövizler taşıyan grup üyeleri sloganlar atarak Kızılay Güvenpark'a geldi.

        Güvenpark'ta bir süre bekleyen ve açıklama yapan grup daha sonra dağıldı. Eylemin ardından 20 kişilik bir grup, Atatürk Bulvarını trafiğe kapattı. Araç sürücüleri ile grup üyeleri arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

        Öte yandan İnternet Eylemi öncesi Kızılay Güvenpark'ta 'Hocalı Katliamı' için bildiri dağıtan grup, iki grup arasında kavga çıkmaması için çevik kuvvet ekipleri tarafından alandan uzaklaştırmak istendi. Polis ekipleri Güvenpark'ta bulunan bazı pankartları eylem öncesi topladı. Polis ile ülkücü grup arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Ülkücü grup uzaklaştırmalarına tepki gösteren ülkücü grup slogan attı. Çevik Kuvvet ekipleri grubun önünde etten duvar ördü.

        İZMİR'DE DE ORTALIK KARIŞTI

        İzmir'de, 'torba tasarı'daki internetle ilgili düzenlemelerin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından bir grup eylem yaptı.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını onaylamasının ardından bir grup, kararı protesto etmek için saat 19.00 sıralarında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde biraraya geldi. Grup cadde üzerinde yürürken 'internetime dokunma', 'hırsız var', özgürlük sokakta sandıkta değil', 'DNS'yi değil iktidari değiştir', 'susma haykır, sansüre hayır', 'Devrime erişim engelenemez' sloganları attı. Grup üyeleri ellerinde 'fikirlere sansür işlemez', 'Sansüre karşı isyan', 'Sansürcü devlet yıkacağız elbet' pankart ve dövizleri taşıdı. Grup üyeleri sansürle ilgili uyarlama yaptıkları şarkıları da seslendirdi. Grup adına açıklama yapan Can Türkyılmaz, "Bu yasa, sokakta kalan çocukların halini sansürlemek için kullanılacak. Özgürlük, sandıkta değil sokakta. Bu sansürü kaldırmak için sokakları terketmeyiceğiz" dedi.

        Basın açıklamasının grup üyelerinin ardından göstericiler yanlarında getirdiği havai fişekleri ateşledi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

        AJANSLAR

        İZMİR'DEN FOTOĞRAFLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ