Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP MYK olağanüstü toplandı, ses kaydı, Haluk Koç açıklama

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olağanüstü toplandı. Partinin, MYK üyeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de 22.00'da bir araya geldi.

        Açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Haluk Koç internette yayınlanan ses kaydıyla ilgili şunları söyledi:

        “Başbakan kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir. Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni bu kirli ilişkilerin ortasında olan bir kişinin yönetmesi kesinlikle kabul edilemez. Bu saatten sonra Hükümet meşruiyetini yitirmiştir. Sayın Genel Başkanımız yarın konuyla ilgili detaylı açıklamayı yapacaktır. Olağanüstü toplantımız devam ediyor. Türkiye için umarım yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye arsızlıkla, rüşvetle olan sınavını geçeceğini umut ediyoruz. Bu Hükümet’in şu andan itibaren bizim gözümüzde meşru olmadığını belirtmek istiyorum.”

        “MİT yasasını da biliyorsunuz. Başbakanın böylesi durumlarda özel ihtiyacını karşılayacak şekilde bir düzenleme yapılmak isteniyor. Meşruiyetini kaybetmiştir diyorum. Bunun karşılığı istifa müessesidir. TBMM şu anda denetim görevini yetiremez durumdadır."

        CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN: TAPELERİN DOĞRULUĞUNA İNANIYORUZ

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, CHP'nin olağanüstü MYK toplantısının ardından Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "tapelerin doğruluğuna inanıyoruz" dedi.

        Bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kaydı olduğu ileri sürülen 17 tapenin internette ses kaydı olarak yayınlandığını söyleyen Tekin, "17 tane tape açıklandı. Hiçbirini yalanlamadılar. Bunu da yalanlamaları mümkün değil. Bu açıklanan tapelerin doğruluğuna da inanıyoruz. Başbakan'ın, oğlunun konuşmaları. Konuşmalar, Başbakan'ın kendisinindir" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ