Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Böyle işkence görülmedi!

        Van'ın Bahçesaray ilçesinde bir vatandaş tarafından evde beslenen ve ısırmasın diye dişleri kesilen kurt koruma altına alındı.

        Bahçesaray ilçesinde yaşayan M.G. isimli şahsın doğada bularak evinde beslediği kurda eziyet ettiğini iddiasıyla komşuları tarafından şikayet edildi. Şikayet üzerine ilçeye giden Orman ve Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, kurda el koydu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilen kurt, yapılan ilk muayenesinde ısırmasın diye dişlerinin kesildiği ortaya çıktı.

        Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, evde kurt beslemenin yasak olduğunu belirterek, "Kurdun tedavisi devam ediyor. Kurt ısırmasın diye 'köpek dişleri' diye tabir edilen dişleri kesilmiş. Şuan kurdun sağlık durumu iyi" dedi.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü tarafından kurt besleyen M.G.'ye 756 lira idari, bin lira da tazminat olmak üzere bin 756 lira para cezası kesildiği belirtildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ