Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet, usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı

        HABERTÜRK/ANKARA

        Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının internette yayınlanması, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü de harekete geçirdi.

        Emniyet, usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Dinleme kayıtlarının yer aldığı kozmik odanın mercek altına alınacağı soruşturmada, “Köstebek mi var?” sorusuna da yanıt aranacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, yasadışı ve usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili İstihbarat Dairesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nin, merkez ve taşra ünitelerinde soruşturma yapacak.

        KOZMİK ODA DA MERCEK ALTINDA

        Mülkiye ve polis başmüfettişlerinden oluşturulan soruşturma ekibi, 17 ve 25 Aralık operasyonlarında görev alan, dinleme, teknik ve fiziki takipten sorumlu polisleri araştıracak. Dinlemelerin yapıldığı kozmik odayı da mercek altına alacak ekip, geriye dönük dinleme, teknik, takip kayıtlarını inceleyecek, cihazların yasadışı kullanılıp kullanılmadığını tespit edilecek.

        Yasal süresinin ardından imha edilmesi gereken soruşturma evrakları ile dinleme tapelerinin, emniyet binası dışına çıkarılıp çıkarılmadığı soruşturulacak. İstanbul ve Ankara’da polis ekiplerinin emniyetin dışında dinleme üssü kurdukları ve burada teknik takip yaptıkları iddiaları da araştırılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ