Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: Kişisel olarak bu kasetin, çok açık ve net olarak montaj olduğuna inanıyorum

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen ve monta olduğu belirtilen ses kaydına ilişkin, "Sayın Başbakan'ı çok yakından tanıyan birisi olarak o kaseti izlediğim zaman, üslup açısından ve Başbakan'ın tarzı açısından, onu çok yakından tanımanın verdiği psikoloji açısından bu benim kişisel görüşüm, bu kesinlikle montaj" dedi. Bakan Işık, dün yaptığı açıklamadaki "Hissettim" ifadesi ile ilgili olarak da sözlerinin eksik verildiğini söyledi.

        Darıca ilçesinde yapımı tamamlanan İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katılan Işık, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Teknolojik gelişmelerle istenilen insana istenilen konuşmayı çok rahatlıkla yaptırılabileceğini belirten Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu şekilde montajlanmış görüntülerinin internette yayınlandığını anlattı.

        "KESİNLİKLE MONTAJ"

        Bakan Işık, Başbakan Erdoğan'ın medya önünde çok sayıda konuşma yapmış bir lider olduğunu anlatarak, "Şu anda siz sayın Başbakan gibi ve oğlu gibi medyanın önünde çok olan, çok konuşma yapmış, hemen hemen bütün kelimeleri konuşmuş bir insanın ağzından istediğiniz cümleleri kurdurabilirsiniz. Bu teknolojik olarak çok mümkün ancak sayın Başbakan'ı çok yakından tanıyan birisi olarak o kaseti izlediğim zaman, üslup açısından ve Başbakan'ın tarzı açısından, onu çok yakından tanımanın verdiği psikoloji açısından bu benim kişisel görüşüm, bu kesinlikle montaj" diye konuştu.

        "KONUŞMANIN YARISINI KESER DEĞİŞTİRİRSENİZ"

        Bugün bazı gazetelerde hangi saniyede nasıl ekleme yapıldığının da ifade edildiğine vurgu yapan Işık, şöyle devam etti:

        "Ben kişisel olarak bu kasetin, çok açık ve net olarak montaj olduğuna inanıyorum. Dün bir cümle daha kullanmıştım. Başbakanlık, bunun incelenmesini isterse biz bunu TÜBİTAK olarak yaparız. Bu açıklamamın tamamını, bazı medya organları vermiş ama bazıları da bunun montaj olduğunu hissettiğimi vermiş ancak diğer kısmı vermemiş. Bu benim kişisel görüşümdür. Kişisel görüşüm, bunun açık bir montaj olduğu yönünde. Kurumsal olarak Başbakanlığın bir istekte bulunması durumunda bunu bizim kurumlarımızın inceleyeceğini açıkça söyledim. Lafın yarısını kesip başka yere çekerse benim yapacağım bir şey yok. Eksik bilgi yanlıştır. Bir konuşmanın yarısını keser de anlamını değiştirirseniz, o konu kesenin sorumluluğundadır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ