Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bodrum'da, DSİ içme suyu hattı borusunda patlama
        1

        Bodrum-Milas karayolu Güvercinlik mevkisinde, karayolunun üst kısmından geçen İçme Suyu İsale hattında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

        2

        Patlama nedeniyle Bodrum-Milas karayolu, dağlardan gelen taş ve tazyikli su nedeniyle ulaşıma kapandı. Olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

        3

        İki farklı noktada yaşanan patlamanın ardından tazyikli su, yaklaşık 20 metreye yükseldi. Olayın ardından ekiplerce kesilen su, yaklaşık 1 saat sonra durdu.

        4

        Patlamanın ardından olay yerine gelen Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, gazetecilere, içme suyu hattındaki patlamanın ikinci kez gerçekleştiğini söyledi.

        5

        Diğer patlamanın, bugünkü yerin 50 metre yakınında yaşandığını anlatan Aydın, "Konuyla ilgili gereken yazışmaları yapmıştık. Burada kullanılan cam boru, doğaya uygun değil.

        6

        İleride daha kötü olaylar yaşanabilir. Burası için DSİ tekrar ihale yapmış. Çelik boru döşemesi yapılacağını öğrendik. Can kaybı veya hasar yok bu yüzden sevinçliyiz" dedi.

        7

        Güvercinlik köyü muhtarı Mehmet Gereme de bölgede sürekli patlamaların yaşandığını belirterek, "Bu altıncı patlama. Can kaybı veya bir zarar yok. DSİ geçen hafta ihaleye vermiş. Basınçtan patladığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

        8

        Öte yandan belediye ekiplerince biriken taşlar temizlerek, yaklaşık 2 saat kapalı kalan karayolu yeniden trafiğe açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ