Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa Anayasa Mahkemesi CHP'nin başvurusunun ön incelemesi için toplanıyor.

        HABERTURK.COM

        Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin başvurusu üzerine Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu'nda yapılan değişikliği görüşmek için toplandı.

        Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusunda eksiklik tespit etti. CHP'nin dilekçesi usul eksikliği gerekçesiyle iade edildi.

        CHP, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bu sabah Anayasa Mahkemesi'ne kanunun iptali ve yürütmesinin durdurulması için başvuruda bulunmuştu.

        CHP'DEN AÇIKLAMA

        CHP Grup Başkanlığı'ndan, HSYK Kanunu dava dilekçesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi tarafından talep edilen hususların, 3 Mart Pazartesi sabahı teslim edileceği bildirildi.

        CHP Grup Başkanlığı'ndan, konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "HSYK Kanunu'na ilişkin olarak 28 Şubat bugün sabah saat 09.00'da CHP tarafından yürürlüğün durdurulması ve iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açılmıştır.

        Anayasa Mahkemesi, dava dilekçesinde yer alan gerekçelerin bir kısmının eksik olduğu değerlendirmesini yaparak bunların tamamlanmasını akşam saatlerinde oy çokluğuyla karara bağlamıştır.

        Dava dilekçesinin iadesi söz konusu olmayıp, mahkemece talep edilen hususlar 3 Mart Pazartesi sabahı Anayasa Mahkemesi'ne teslim edilecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ