Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Afyonkarahisar'da seçim gerginliği

        Milliyetçik Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya'nın seçim bürosunun açılışının gerçekleştirildiği caddeye giren AK Parti seçim otobüsü gerginliğe neden oldu.

        Yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarına devam eden Çetinkaya, Afyonkarahisar kent merkezi Alpaslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan seçim bürosunu açtı. Gerçekleştirilen açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya'nın MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve çok sayıda partili katıldı.

        Gerçekleştirilen açılış töreninde Çetinkaya'nın konuşması esnasında AK Parti'nin seçim otobüsü caddeye girip, açılış yapıldığı alana yaklaşınca kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kalabalığa yaklaşık 100 metre yaklaşan seçim otobüsüne partililer tepki gösterirken Çetinkaya ise, kürsüden provokasyona gelinmemesi ve sakin olunmasına dair anons yaptı. Çetinkaya, kalabalığın kesinlikle otobüse yaklaşmaması hususunda anonsuna devam ederken, bazı partililer ise AK Parti seçim otobüse doğru koşarak otobüste çalan propaganda müziğinin kapatılması ve uzaklaşması yönünde uyarılarda bulundu. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından otobüs olay yerinden uzaklaştı.

        Olayın ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ise kavgasız gürültüsüz bir seçim geçirmek istediklerini kaydetti. Öztürk "Buradan gençlere sesleniyorum. Ağabeylerinizin kavga meydanlarında rüştünü ispat ettiğini bilesiniz. Siz ve biz, eğer kavga isteyenler meydanı kendileri kurmuş, şartları kendileri tayin ediyor ve zamanı kendileri belirlemişler ise biz o kavgada yokuz. Eğer icap ederse kavganın meydanını biz kurarak zamanını biz tayin eder ve o kavgadan muhakkak ama muhakkak galip çıkarız" dedi.

        Konuşmaların ardından seçim bürosu parti yöneticileri tarafından açıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ