Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'ın mitinginde ‘Hırsız Var' pankartı açan kişi serbest bırakıldı

        Neşet KARADAĞ / AHT

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmaniye'deki mitinginde ‘Hırsız Var' pankartı açtığı için linç edilmekten güçlükle kurtarılıp gözaltına alınan 35 yaşındaki İbrahim A. serbest bırakıldı.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de Bahçeli'nin ismini taşıyan meydanda dün (pazartesi) miting yapan Başbakan Erdoğan konuşmaya başladıktan kısa süre sonra engelliler için ayrılmış bölümde bulunan İbrahim A., yanında dolar işaretleri bulunan ‘Hırsız Var' yazılı pankartı Erdoğan'a doğru kaldırdı. Yanındaki AK Partililer ve korumalar kısa bir şaşkınlığın ardından pankartı indirip, İbrahim A.'yı yumruklayarak dövdü. Linç edilmek istenen İbrahim A., güçlükle kurtarılıp, gözaltına alındı. İbrahim A., korumalarca bariyerlerin karşı tarafına ayaklarından tutulup kafa üstü çevrilerek geçirilip emniyete götürüldü.

        DAHA ÖNCE DE PKK'LILARIN GELİŞİNİ PROTESTO ETMİŞ

        İbrahim A.'nın gözaltına alınması üzerine CHP Adana Milletvekili Turgay Develi Osmaniye'ye giderek bilgi aldı. Eski bir uzman çavuş olan ve Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan PKK'lıların serbest bırakılmasını protesto etmek için 20 Ekim 2009'da İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde kendisini demir korkuluklara kelepçeleyerek eylem yaptığı belirlenen İbrahim A., bu sabah saatlerinde ifadesinin alınmasından sonra nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

        KORUMALARDAN ŞİKAYETÇİ

        CHP Adana Milletvekili Develi, "İbrahim A., kötü şekilde dövülmüş. 4 başbakanlık koruması hakkında şikayetçi olduk. Arkadaşlarımız dövülen İbrahim A. ile birlikte suç duyurusunda bulunacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ