Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bitlis'te ittifak iddialarına Saadet Partisi'nden de yalanlama

        Saadet Partisi (SP) Bitlis İl Başkanı Ayhan Uslu, Bitlis'te birleşme kararı alan partileri SP'nin de desteklediği yönündeki iddialara ilişkin, "Biz herhangi bir seçim ittifakının içinde yokuz ve olmayacağız da" dedi.

        Parti binasında gazetecilere açıklama yapan Uslu, Bitlis'te son günlerde bazı partilerin "seçim ittifakı" yaptığı yönünde iddialar olduğunu belirterek, bu ittifakla uzaktan yakından alakalarının olmadığını söyledi.

        Uslu, bir oy alsalar dahi kendi adaylarıyla seçime gireceklerini bildirerek şöyle konuştu:

        "Bu ittifakın dışında olmamıza rağmen, halk arasında SP'nin de bu ittifakı desteklediği yönünde söylemler var. Biz herhangi bir seçim ittifakının içinde yokuz ve olmayacağız da. SP çatısı altında bir koalisyon ve ittifak içinde yer alacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu partimizin ilkesel kararı ve davamızın gereği. Halkımızdan bu söylenenlere itibar etmemelerini rica ediyorum. Bu ittifak için bizi arayanlar oldu. Bunu kesinlikle reddettik. Tabanımızın da isteği buydu."

        SP Bitlis Belediye Başkan adayı Gökhan Elvan ise parti olarak davalarının belli olduğuna değinerek, "Davamız gereği böyle bir ittifaka girmedik. Seçime gireceğiz ve kazanmak için çalışacağız" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ