Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li adaydan ilginç vaat

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye başkan adayı Şefik Türktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına cami yaptıracağını söyledi.

        CHP Alanya Belediye başkan adayı Türktaş'ın projeleri Alanya Kültür Merkezi'nde halka ve partililere tanıtıldı. Meclis üyesi adaylarının da tanıtıldığı programa yaklaşık bin 500 CHP'li katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Türktaş'ın projelerinin sunumu yapıldı. 'Herkesin Alanyası için biriz, birlikteyiz' başlıklı sunumda Türktaş'ın 'prestij caddeleri', 'ahtapot üst geçit', 'yayla evleri', 'arkeo park' ve 'Gazi Mustafa Kemal Camii' projeleri dikkati çekti.

        CHP olarak İslami değerlere son derece saygılı olduklarını dile getiren Şefik Türktaş, seçildiğinde bu projelerini gerçekleştireceğini söyledi. Projenin detaylarını anlatan Türktaş, "Ezan ve bayrağı yan yana getirmek ve gazilerimizin anısını yaşatmak için Alanya'nın her noktasından görülecek şekilde Cikcilli Belediye Mezarlığı önündeki orman alanının tahsisini sağlayarak, sosyal alanları ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Camii projemizi hayata geçireceğiz. Yapılacak cami kompleksi içerisinde Diyanet denetiminde din dersleri almak isteyen çocuklarımıza, vaktini dini meselelerle geçirmek isteyen yaşlılarımıza hizmet edecek geniş bir kütüphane oluşturacağız. Cami sosyal tesislerini aynı zamanda dini içerikli konferans ve programların merkezi olarak kullanacağız. Aynı alanda Alanya'nın her yerinden görünecek ve Alanya Kalesi'ndeki bayrağın simetriği olacak şekilde büyük bir Türk bayrağı dikip, özgürlüğümüzü tüm dünyaya hissettireceğiz." dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ