Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'ten belediyelere 26 milletvekili

        Yaklaşan yerel seçimler öncesi meydanlar hareketlenirken, 14'ü büyükşehir olmak üzere 26 milletvekili belediye başkanlığı için yarışıyor.

        AK Parti 8'i büyükşehir olmak üzere 11 seçim bölgesinde milletvekilleri ile yerel seçimlere gidiyor.

        AK Parti'nin Gaziantep, Hatay ve İzmir'deki adayları ise bakanlık görevlerinden ayrılan isimler.

        Gaziantep de eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile seçim yarışına giren AK Parti, İzmir'de eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hatay'da eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le seçmenden oy istiyor.

        Bir önceki dönem Antalya'da büyükşehir belediye başkanlığı yapan ve ardından milletvekili seçilen Menderes Türel, AK Parti tarafından yeniden bu ilde aday gösterildi.

        Diyarbakır'da Galip Ensarioğlu, Balıkesir'de Ahmet Edip Uğur, Çanakkale'de Mehmet Daniş ve Ordu'da Enver Yılmaz da AK Parti'nin diğer milletvekili adayları.

        AK Parti iki ilçede kadın milletvekilleri ile yarışa katılacak. İzmir Milletvekili İlknur Denizli'yi Konak ilçesinden aday gösterirken, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi'yi de Çorlu ilçesinden belediye başkan adayı gösterdi.

        CHP'DE 7 MİLLETVEKİLİ

        CHP Parti Meclisi de (PM) 5 il ve 2 ilçede mevcut milletvekillerinin aday gösterilmesini kararlaştırdı.

        Buna göre partinin büyükşehirler olan Manisa adayı Öz­gür Özel, Trab­zo­n adayı Vol­kan Canalioğlu oldu.

        Bar­tı­n'da Rı­za Yal­çın­ka­ya'yı aday gösteren CHP, Trakya'daki illerde ise mevcut başkanlar yerine değişikliğe gitmeyi tercih etti. CHP Edirne'de Recep Gürkan'ı, Kırklareli'nde ise Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu aday gösterdi.

        MHP'DE 4 MİLLETVEKİLİ SEÇMENDEN YETKİ İSTEYECEK

        MHP, 4 milletvekilini kendi seçim bölgelerinden milletvekili adayı gösterdi.

        Parti bu yıl ilk kez büyükşehir belediye başkanını seçecek olan Aydın'da seçim yarışına Ali Uzunırmak ile Muğla'da ise Mehmet Erdoğan ile seçmenin karşısına çıkma kararı aldı.

        MARDİN'E BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ

        Belediye başkanlığı yarışına giren 26 milletvekili arasında bir de bağımsız milletvekili bulunuyor. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, yerel seçim yarışına yine bağımsız olarak Mardin'den katıldı. Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy istiyor.

        Diyarbakır'da değişikliğe giden BDP, bu ilde Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak'ı aday yaptı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Ağrı Belediye Başkanlığı için aday oldu.

        HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ