Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Uzman Çavuş Musa Somay son yolculuğuna uğurlandı

        Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde meydana gelen patlama sonucu şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın cenazesi memleketi Hatay'ın Erzin İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Törende yakasına takılı olan babasının fotoğrafına dokunan 4 yaşındaki Öykü İkra'nın 'Babamı o kurşun nerden vurdu?' demesi, törene katılanları duygulandırdı.

        Erzin Devlet Hastanesi'nden alınan 2 çocuk babası şehit Musa Somay'ın cenazesi önce Yeşiltepe Köyü'ndeki baba ocağına getirildi. Burada bir süre bekletilen cenaze ardından köy mezarlığına götürüldü. Buradaki törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenazede şehidin babası Ramazan ve annesi Meryem Somay güçlükle ayakta durabildi. Cenazeye kucağındaki 2 aylık oğlu Mehmet Ömür ile katılan Songül Somay, eşini son yolculuğuna gözyaşları ve dualarla uğurladı.

        'BABAMI O KURŞUN NERDEN VURDU'

        Şehidin kızı Öykü İkra Somay töreni teyzesinin kucağında izledi. Öykü, sık sık yakasındaki fotoğrafı gösterip 'Babam' derken, 'Babamı o kurşun nerden vurdu?' sözleri cenazeye katılanları gözyaşına boğdu.

        Törenin ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, cenaze namazını kıldırdı. Daha sonra omuzlara alınan Şehit Uzman Çavuş Musa Somay'ın cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Vali Celalettin Lekesiz, tabuta sarılı Türk Bayrağı ile Musa Somay'ın fotoğrafını şehidin eşi Songül Somay'a verip başsağlığı diledi.

        'ŞEHİTLERİMİZ ÖLÜYOR HÜKÜMET NEREDESİN?'

        Şehit cenazesinin geçişi sırasında, bir başka şehidin yakını olduğu belirtilen ve ismini söylemeyen bir kadın elini kaldırarak, "İbrahim'ime selam söyle, unutmadık. Acımız bitmedi, hiç bitmeyecek. Şehitlerimiz ölüyor hükümet neredesin? Katile af mı verildi, ne vaatlerde bulunuldu, nerede şehidimizin kanı, nerede bedeli? Bugün bir kurşun bana yarın hepinize gelecek" dedi.

        Cenaze töreni sonrası aynı kadın eski Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin'in yanına gelip, "Bu kurşun Meclistekilerin birinin çocuğuna sıçrasaydı yürekleri ne kadar sızlardı?" dedi. Bu sırada görüntü alan gazeteciler uzaklaştırıldı.

        MAYIN MI BOMBA MI?

        Bazı kaynaklar, mayına basma sonucu şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Musa Somay'ın PKK'lıların bomba patlatlatmasıyla şehit olduğunu ileri sürdü. Şırnak Valiliği'nden dün yapılan açıklamada ise olayın el yapımı bombanın patlaması sonucu meydana geldiği vurgulanırken, Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise patlama sonucu Uzman Çavuş'un şehit olduğu olayla ilgili incelemenin devam ettiği kaydedildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ