Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da seçim bürosu önünde yumruk iddiası, Mansur Yavaş'ı protesto edenler ile CHP'liler arasında arbede, Beyaz TV muhabiri darp edildi iddiası

        CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı protesto eden Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası üyeleri ile partililer arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında görev yapan bir muhabir yumruklandı.

        Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası üyeleri, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı protesto etmek için Konya Yolu'ndaki Yavaş'ın seçim ofisinin karşısında toplandı.

        Yavaş'ı bir televizyon kanalında özel halk otobüsleri esnafı hakkında söylediği söz dolayısıyla protesto etmek isteyen şoförler, partililer ve Yavaş'ın taraftarlarıyla arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

        Bu arada olay yerinde görev yapan Beyaz TV muhabiri Gencay Ünal, otobüs esnafıyla röportaj yapmak istedi.

        Köprünün üstünde toplanan Yavaş'ın korumaları görevini yapmak isteyen muhabiri engellemeye çalıştı. Küfürlerin havada uçuştuğu sırada bir kişi görevini yapan muhabire yumruk attı. Saldırgan, Yavaş'ın ekibinde bulunan ve hepsinin üzerinde 'Mansur Yavaş' yazılı olan sarı yağmurluklu kişiler arasında kayboldu.

        Meydana gelen arbede sonrası Yavaş'ın ekibindeki bir kişi yumruklu saldırının demokratik hak olduğunu iddia etti. Halk otobüsü esnafı ise yapılan saldırıya tepki gösterdi.

        MEDYA İŞÇİLERİ SENDİKASI'NDAN KINAMA

        Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, özel halk otobüsçülerinin CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın seçim ofisinin karşısında yaptıkları basın açıklamasını takip eden muhabirin darp edilmesini kınadı.

        Eser, yaptığı yazılı açıklamada, Yavaş'ın Konya yolu seçim ofisinin karşısında yaşanan gerginlik esnasında partililerin olayı görüntülemek isteyen Beyaz TV muhabiri Gencay Ünal'a tekme ve yumruk atarak darp ettiğini belirtti.

        Görevleri sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilere yapılan saldırıları kınayan Eser, "Toplumun her kesiminin sesini duyurmaya çalışan biz medya çalışanları hak etmediğimiz bu tutumlarla karşılaşıyoruz. Medya İşçileri Sendikası olarak yaşanan bu olayı şiddetle kınarken meslektaşımız Gencay Ünal ve Beyaz TV camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ