Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gezi Parkı kapatıldı!

        8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yüzlerce kadın, saat 19.00 sıralarında Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Grup burada bir süre slogan atarak ellerindeki döviz ve pankartlarla eylem yaptı.

        Eylem sırasında Galatasaray Meydanı ve çevresinde çevik kuvvet polisi de güvenlik önlemi aldı. Toplanan yüzlerce kadın İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Fransız Konsolosluğu önünde başka bir grup kadında eyleme katılıp destek verdi.

        Slogan atarak ilerleyen kadınların önü, TOMA ve çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen kadınlar, yolu kapatan polislere slogan atarak tepki gösterdi.

        POLİSLERİ MORA BOYADILAR

        Önlem alan polis, grubun açıklama yaparak dağılması ikazında bulundu. Kadınlar da polisin uyarısına rağmen dağılmadı. Bu sırada bazı kadınlar, ellerindeki pankart sopalarıyla, yolu kapatan çevik kuvvet ekiplerinin kalkanlarına vurdu.

        Eylemcilerden, bazılarıda sprey boyalarla polis kalkanlarını ve kasklarını mor renge boyadı. Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen kadınlar ile polis arasında yaşanan gerginlik yaklaşık 2 saat sürdü. Gerginlik sonrası grup dağılırken, polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ