Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a sert sözler: Menderes'in adını ağzına almaya hakkı yok

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir başçalanın, Menderes'in adını ağzına almaya hakkı yoktur. Menderes'in çocuklarına baksın, bir de kendi çocuklarına baksın. Menderes'in aile yaşamına baksın, bir de kendi aile yaşamına baksın. Menderes, hiçbir zaman şaibeli bir Başbakan konumunda olmadı ama bu şaibeli" dedi.

        Kılıçdaroğlu, Mersin'in Narlıkuyu beldesinde kaldığı otelin çıkışında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü mitinglerinde yaptığı konuşmalara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Ahlakı olan kişinin koltukta bir gün bile oturamayacağını savunan Kılıçdaroğlu, "Adı hırsızlığa çıkan birisinin Başbakanlık koltuğunda oturmaya hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Bu, en azından 76 milyona hakarettir. O koltuktan bir an önce inmesi, Yüce Divan'a gitmesi ve aklanma talebinde bulunması lazım. Adı hırsızlığa çıkmış birisinin 'Ben aklanmak istiyorum' diye bir talebinin olmaması, onun zaten hırsız olduğunu gösterir" dedi.

        Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, "Adnan Menderes'e yaptıklarını bize de yapmak istiyorlar" şeklindeki konuşmasıyla ilgili şunları söyledi:

        "Bir başçalanın, Menderes'in adını ağzına almaya hakkı yoktur. Menderes'in çocuklarına baksın, bir de kendi çocuklarına baksın. Menderes'in aile yaşamına baksın, bir de kendi aile yaşamına baksın. Menderes, hiçbir zaman şaibeli bir Başbakan konumunda olmadı ama bu şaibeli. Şaibesini sadece biz değil, bütün dünya biliyor."

        Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, "Bu seçimde birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım" sözüyle ilgili de "Oyu indiği zaman da siyaseti bırakacak mı? Asıl bu soruya cevap vermesi lazım" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ