Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Yok hükmünde olan mahkeme karar veriyor...",Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut milli irade konferansında konuştu

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi BaşdanışmanıYiğit Bulut, "Başbakanımızı, sandıkta yenemiyorlar, bunun için başka yöntemlere başvuruyorlar. Ya öldürecekler ya iftira atacaklar ya montaj yapacaklar ya da başka bir düzenek kuracaklar. İnanın, hepsini deniyorlar şu anda. Başbakanımız, çok mütevazı olduğu için söylemiyor ama 16 büyük suikast atlattı. Bu suikastçilerin içinde üniformalı insanlar bile vardı. Bunların hepsini atlatarak bugüne geldi çok şükür" dedi.

        Yiğit Bulut, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasındaki kararına ilişkin, "Sayın Başbakan'ın neyle savaştığı, neyle uğraştığı, nasıl bir paralel yapı olduğu, nasıl bir devlet içinde devlet olduğu ve devleti klonladıkları bugün bir kez daha ortaya çıktı" diye konuştu.

        Bulut, Erenler Belediyesince Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Milli İrade" konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok ilginç şeylerin yaşandığını anlattı.

        Bu süreçte en ilginç gelişmenin, bugün yaşandığını belirten Bulut, "Bir mahkeme, Türkiye Cumhuriyeti devletine baş kaldırdı bugün. Bir mahkeme, baş kaldırarak, 'TBMM'nin mahkeme kurma hakkı vardır, mahkemeleri kaldırma hakkı yoktur, dolayısıyla bizim mahkememizi kaldıramaz' diye de açıklama yaptı" diye konuştu.

        Bulut, bu gelişmeyle olayın vahametinin büyüklüğünün ortaya çıktığını kaydetti.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin devlete baş kaldırdığını savunan Bulut, şöyle devam etti:

        "Sayın Başbakan'ın neyle savaştığı, neyle uğraştığı, nasıl bir paralel yapı olduğu, nasıl bir devlet içinde devlet olduğu ve devleti klonladıkları bugün bir kez daha ortaya çıktı. Yok hükmünde olan mahkeme, TBMM'nin yaptığı düzenlemeyle kaldırılan mahkeme, karar veriyor ve bunu kamuoyuyla paylaşıyor. Bugüne kadar, bu olay yaşanana kadar birçok insanımız, olayın ne kadar vahim olduğunu fark edememişti. Bugün bu olay yaşanınca, bir mahkemenin üç üyesiyle devlete baş kaldırdığını görünce eminim herkes neyle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha idrak etmiştir. Olay çok taze ve şu anda Ankara'da tartışılıyor."

        "BAŞBAKANI SANDIKTA YENEMİYORLAR"

        Türkiye'nin 10 yılda 642 milyar lira faiz ödediğine işaret eden Yiğit Bulut, konuşmasını şöyle tamamladı:

        "Yılda ortalama 65 milyar faiz parasını ödemekten kurtulmuşuz ve bu ara cebimizde kalmış. Bu parayla yılda 13 tane Ankara-İstanbul arası hızlı tren yapılır. Bir yılda faizden elde ettiğimiz kar bu. Siz, bu içerideki yerleşik düzen olsanız, Türkiye'nin kanını emen 5 bin kişiden biri olsanız, Başbakanı sever misiniz? İşte onlar da sevmiyor. Başbakanımızı, sandıkta yenemiyorlar, bunun için başka yöntemlere başvuruyorlar. Ya öldürecekler ya iftira atacaklar ya montaj yapacaklar ya da başka bir düzenek kuracaklar. İnanın, hepsini deniyorlar şu anda. Başbakanımız, çok mütevazı olduğu için söylemiyor ama 16 büyük suikast atlattı. Bu suikastçilerin içinde üniformalı insanlar bile vardı. Bunların hepsini atlatarak bugüne geldi çok şükür."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ