Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ODTÜ'de Berkin Elvan yürüyüşüne polis müdahalesi

        Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) toplanıp yürüyüşe geçen kalabalık, TOMA araçlarından sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile engellendi. Öte yandan Kızılay Meydanı'nda toplanan gruplar Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmak istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruplara müdahale etti.

        ODTÜ yerleşkesinde buluşan yaklaşık 2 bin kişi, Berkin için yürüyüşe başladı. Eskişehir yolu üzerine çıkıp trafiği kapatarak yürüyüşünü sürdüren kalabalık bir süre sonra polislerin engeli ile karşılaştı. Emniyet güçleri kalabalığın üzerine tazyikli su sıkarak, biber gazı attı.

        KIZILAY MEYDANI'NDA POLİS MÜDAHALESİ

        Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle Ankara'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen protestolar sona erdi.

        Kızılay Güvenpark'ta toplanan eylemcilere polis, akşam saatlerinde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerin ara sokaklara dağılması ve barikatlar kurarak yolları kapatması üzerine polisin müdahalesi aralıklarla sürdü. Bu arada göstericiler, polise taş ve havai fişek attı.

        Kızılay Meydanı, Ziya Gökalp Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Libya Caddesi, Kennedy Caddesi, Tunus Caddesi gibi Ankara'nın ana arterlerinde çöp konteynerleriyle barikat kuran göstericiler geç saatlere kadar eylemlerini sürdürdü.

        51 KİŞİ GÖZALTINA ALDI

        Ankara'da saat 22.00 sularında başlayan kar yağışının da etkisiyle eylemler sona erdi. Olaylar sırasında gözaltına alınan 51 kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Gazdan etkilenen bazı eylemciler ve vatandaşlar da hastanelerde tedavi altına alındı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ