Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Denizli'de 'Berkin Elvan' eyleminde gözaltı

        Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümü üzerine yaşananlara tepki gösteren 4 kişi ile polisin arasında arbede yaşandı. 4'ü eylemci, 2'si polisin müdahalesine tepki gösteren 6 kişi gözaltına alındı.

        Delikliçınar Meydanı'ndaki Denizli Belediyesi Hizmet Binası'nın yan cephesindeki Aile Sağlık Merkezi'nin terasına çıkan 4 kişi, "Berkin'in hesabı sorulacak" yazılı afiş astı. Ardından da "Berkin'in hesabı sorulacak", "Katiller hesap verecek" sloganları atmaya başladı. Polis, kamuya ait binada eylem yapılamayacağını belirtip, sonlandırılmasını istedi. Ancak uyarılara aldırmayıp, slogan atmayı sürdüren 4 kişi, polisler tarafından yaka paça terastan indirildi. Gözaltına alınıp, zorla ekip otosuna bindirilen eylemciler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, bu sırada gözaltılara tepki gösterin 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Yaşananları şaşkınlıkla izleyen çevredekiler, polisin tutumunu eleştirdi. İsim vermek istemeyen vatandaşlar, "Asıl gözaltına alınması gerekenleri almıyorsunuz, gençlerden ne istiyorsunuz?" diyerek, tepkilerini dile getirdi. Polisin meydandan ayrılmasının ardından, gerginlik sona erdi.

        GÖSTERİCİLERİN SIĞINDIĞI SEÇİM BÜROSUNA GAZ BOMBASI

        Denizli'de akşam saatlerinde, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle yapılan protestolarda polisin müdahalesi sırasında eylemcilerin bir kısmı, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan'ın seçim bürosuna sığındı. Bunun üzerine polisin, seçim bürosuna gaz bombası attığı öne sürüldü.

        Eylemciler gazdan etkilenirken, dışarıda bulunan kimliği belirsiz bazı kişilerin attığı taşlar nedeniyle de seçim bürosunun camları kırıldı. Seçim bürosu çalışanlarından bir kişi başına gelen taşla yaralanırken, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, olaylardan Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'i sorumlu tuttu. Çavuşoğlu, "Gezi eylemleri sırasında 50 bin kişi yürüdü, tek bir olumsuzluk yaşanmadı. Bugün tam tersi bir manzara ile karşılaştık, bunun sorumlusu emniyet müdürüdür. Gençlerimizi sağduyulu olmaya çağırıyorum" dedi.

        CHP ADAYI YARALANDI

        Bu arada, CHP'nin Merkezefendi İlçesi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, partisinin seçim bürosuna polisin müdahalesini öğrenince seçim çalışmasını yarıda kesip, buraya hereket etti. Yolda, içinde bulunduğu seçim minibüsüne bir işçi servis aracı çarpan Balkanay, hafif yaralandı. CHP adayı Balkanay, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ