Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da Berkin Elvan eylemi polis müdahalesi, Berkin Elvan eylemleri, İzmir'de Berkin Elvan eylemine gözaltı

        Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle birçok ilde eylem düzenlendi.

        İZMİR

        İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti. Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın, tedavi gördüğü hastanede dünhayatını kaybetmesi üzerine, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan ve aralarında bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin üyelerinin de bulunduğu grup, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Hükümet istifa" sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

        Yürüyüş sırasında caddede asılı AK Parti flamalarını söküp ateşe veren gruptakilere, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü önüne geldiklerinde Cumhuriyet Meydanı girişini tutan polis ekipleri, önce TOMA'lardan tazyikli su sıkarak ardından biber gazıyla müdahale etti.

        Müdahalenin ardından gruptakiler, polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Reklam panolarına zarar veren bazı göstericiler, park halindeki otomobilleri cadde ortasında çekerek barikat kurdu.

        Bir göstericinin karnına gaz fişeği kapsülünün isabet etmesi üzerine alana ambulans çağrıldı. Eyleme katılan bazı siyasi partilerin belediye başkan adaylarının da gazdan etkilendiği görüldü.

        100 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili düzenlenen protestolara polisin yaptığı müdahaleler sonucu yaklaşık 100 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        İkinci Kordon'da polis ikinci kez müdahale ettiği göstericiler, Gündoğdu Meydanı'na doğru kaçtı. Müdahale sırasında gözaltına alınan yaklaşık 100 gösterici otobüslerle emniyette götürüldü. Ara sokaklara dağılan göstericilerin kaldırım taşları kırdıkları, çöp konteynerleri yaktıkları ve onlarca araca zarar verdikleri belirlendi.

        "İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOMA'LARA SU VERMEYECEK"

        İzmir'de dün yaşanan olayları yerel bir televizyon proğramındayken duyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'İnsanlara saldırmak için kullanılan TOMA'lara Büyükşehir Beledilesi su vermeyecek' dedi. Bir televizyon programında konuşan Başkan Kocaoğlu, "Bugün kimse en ufak bir taşkınlığa mahal vermeden acısını yaşıyor, doğal protesto hakkını kullanıyordu. Ama tüm yurtta olduğu gibi polis saldırısıyla karşılaştı. Sanıyorum polis sadece sindirmek için insanların üzerine gitti. Doğan protesto hakkını kullanmak isteyen insanlara saldırmak için kullanılan TOMA'lara İzmir Büyükşehir Belediyesi su vermeyecek" dedi. Programın ardından Twitter'dan yayın arasında itfaiyeye bu yönde talimat verdiğini de duyurdu.

        "VALİ ORTADA YOK"

        Programı yarıda keserek olay yerine giden Kocaoğlu, "Vali Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü ortaya çıksın. Bu işler gece Twitter'dan mesaj atmakla olmuyor. Seçim sürecinden bu yana Hükümet ile kentin bağlantısını kurduğunu ifade eden sayın aday da devreye girsin. Çocuklarımızın canları ortada. Haklı bir protestoyu engelliyorlar. İzmir Valisi'nin devletin valisi olmadığını zaten biliyorduk. Bugün bir kez daha tescillendi. Vali ve Emniyet Müdürü milletvekillerinin telefonlarını açsın, cevap versin" dedi.

        ESKİŞEHİR

        Hayatını kaybeden Berkin Elvan için protesto yapan ve yolu trafiğe kapatan gruba, polis müdahale etti. Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde toplanan grup, yürüyerek Kurtuluş Mahallesi Yunusemre Caddesi'ne geldi. Bu sırada polis, gruba dağılmaları yönünde uyarı bulundu.Dağılmayan grup, yolda barikat kurup, polise taşlı, şişeli ve havai fişekli saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Göstericiler ara sokaklara dağıldı.

        KOCAELİ

        Berkin Elvan için Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit ile Gebze İlçelerinde yapılan protesto gösterilerinde gergin saatler yaşandı. İzmit'te Cumhuriyet Parkı'nda saat 18.00'den itibaren toplanmaya başlayan ve sayıları 2 bini aşan kalabalık, saat 19.30 sıralarında Ak Parti il binasının da bulunduğu Perşembe Pazarı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Diğer katılımlarla kalabalığın sayısı 3 bini aşarken hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Yürüyüş sırasında herhangi bir müdehalede bulunmayan polis, Perşembe Pazarı Meydanı'nda kalabalığın Ak Parti binasına yürümemesi için burada geniş güvenlik önlemleri aldı.

        22 GÖZALTI

        İzmit'te Perşembepazarı'nda başlayıp Anıtpark Meydanı'nda devam eden TOMA'lı ve gaz bombalı müdahalenin ardından ilk belirlemelere göre 22 kişi gözaltına alındı. Olaylar saat 21.30 sıralarında tamamen sakinleşti.

        GEBZE

        Gebze ilçesinde de sosyal medya üzerinden örgütlenerek Hükümet Caddesi Yeni Çarşı girişinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi hükümet aleyhine sloganlar attı. Protestoculara CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ile CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Gebze Eski Çarşı girişine gelen grup Ak Parti Gebze ilçe binası önünde geniş güvenlik önlemleri alan polise yumurta ve pet şişe attı. Grup Ak Parti binasına saldırmak isteyince polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Sloganlar atarak yürüyüşü sürdüren grup Ak Parti'nin Osman Yılmaz Mahallesi Millet Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun camlarını kırdı.

        ADANA

        Berkin Elvan için yürüyen gruba polis müdahale etti. Su ve biber gazı sıkılan eylemciler de polise taş attı. KESK Adana Şubeler Platformu tarafından organize edilen eylem nedeniyle kentin çeşitli noktalarından toplanan gruplar, sloganlar atarak Atatürk Caddesi'ne geldi. Çevik kuvvet polisinin panzer ve TOMA'larla önlem aldığı, daha önce gezi protestolarının da merkezi olan Atatürk Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, Berkin Elvan için sloganlar atıp, hükümeti protesto etti. Polisin izin vermemesine rağmen, protestocular yürüyüşe geçti. Ak Parti İl Başkanlığı'na kadar yürümek isteyen grubun önü Sular Kavşağı'nda kesildi. Polis, yürümekte direnen gruba su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Eylemciler de polis taş atarak müdahaleye direndi. Eylem nedeniyle kentin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Biber gazından etkilenen onlarca kişi ise cadde üzerindeki mağazalara sığındılar. Göstericiler, biber gazından etkilenen arkadaşlarına ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla yaptı.

        Öte yandan MHP'nin Belediye Başkan adaylarının tanıtım araçları ve seçim merkezlerinde de Berkin Elvan'ın ölümü üzerine müzik yayını yapılmadı.

        ANTALYA

        Antalya'da, Gezi Parkı eylemi sırasında yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen eylem devam ediyor. Kazım Özalp Caddesi üzerindeki kapalı yolda toplanan kalabalık, Berkin Elvan fotoğrafları ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Kapalı yol üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na inmeye çalışan grup ile yol kenarında güvenlik önlemi alan çevik kuvvet arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin yolu açmaması üzerine yol kenarındaki kafelerde bulunan sandalyeleri fırlatan eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından polis geri çekilirken eylemciler de Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe devam etti. Grup, meydanda öğle saatlerinden buyana oturma eylemi yapan bir başka grup ile buluştu.

        AK PARTİ ALANYA İLÇE TEŞKİLATI ÖNÜNDE ARBEDE

        Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşmanı yitiren Berkin Elvan için Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı önünde eylem yapan grup ile polis arasında arbede çıktı.

        Kendilerine 'Gezi Parkı Platformu' adını veren yaklaşık 200 kişi saat 18.00'de Antalya'nın Alanya İlçesi'nde toplanarak Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın yer aldığı Yayla Yolu Caddesi'ne yürüdü. Ellerinde 'Berkin artık sonsuza dek uyuyor' yazan dövizlerle yürüyen eylemcileri Ak Parti binası önünde polisler durdurdu. Polisin parti binasına yürümek isteyen gruba izin vermemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında 1 eylemci gözaltına alındı.

        AK PARTİ ÖNÜNE SİYAH ÇELENK

        Daha sonra polis, olayların yatışması için gruptaki 2 kişinin parti binası önüne siyah çelenk ve siyah kurdeleyle bağlanmış ekmek bırakmasına izin verdi. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen gruptakiler, oturma eylemi yaptı. Eyleme katılanlar bu sırada, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' diye sloganlar attı. Gözaltındaki eylemcinin serbest bırakılmasının ardından Eğitim-Sen Alanya Şubesi Temsilcisi Hüseyin Erdem basın açıklaması yaptı. Gruptakiler açıklamanın ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

        KAYSERİ

        Kayseri'de, Berkin Elvan için protesto yürüyüşü düzenlendi. KESK Şubeler Platformu'na üye gruplar tarafından düzenlenen protesto yürüyüşü, yoğun güvenlik önlemleri altına Forum Kayseri önünde başladı. Buradan slogan atarak yürüyüşe geçen grup, polis ekiplerinin eşliğinde kent meydanından geçerek, AK Parti İl Başkanlığı binası doğru yürüdü.

        TRABZON

        Berkin Elvan için Trabzon’da anma yürüyüşü düzenlendi.Trabzon Dayanışma Platformu çatısı altında toplanan sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 250 kişi, Atatürk Alanı’nda toplandı. Gösterinin başlangıcına CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da katıldı. Uzunsokak’tan yürüyerek Merkez Postane önüne gelen grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup, 'Hoşçakal Güzel Çocuk', 'Onların çocukları çalıyor, bizim çocuklarımız ölüyor', 'Milyon dolarları bir günde eritemeyenler Berkin’i eritti', “Berkin uyanamadı, uyan Türkiye', 'Berkin sana söz, alamadığın ekmeği Bilal’e yedirmeyeceğiz' yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüşün ardından dağılan grup Ak Parti seçim bürosunun önünden geçerken tartışma çıktı. Seçim bürosundan çıkan Ak Partililerle gruptaki CHP’liler kısa süre tartıştı, ancak gerginlik çevredekiler tarafından büyümeden önlendi.

        TUNCELİ

        Tunceli'de Berkin Elvan için düzenlenen yürüyüşün ardından polis araçlarına taş atan gruba polis tazyikli suyla müdahalede bulundu.Grup, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yürüyüşün ardından yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından grupta bulunan yüzleri maskeli bazı şahısların Şehit Nahit Polis Karakolu önünde güvenlik önlemi alan polis araçlarına taş atması üzerine polis, tazyikli suyla göstericilere müdahalede bulundu. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan göstericiler buradan da taş ve sopalarla polis araçlarına saldırdı. Polis ile göstericiler arasında ara sokaklardaki kovalamaca yaşandı.

        BİLECİK

        Berkin Elvan için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri eylem yaptı. Akşam saatlerinde Bilecik Şehitler Parkı önünde toplanan Bilecik Üniversitesi öğrencileri sağanak yağışın altında mum yakıp yerde oturan öğrenciler birçok pankart açtı.Bilecik Üniversitesi Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinden olan İslam Ergül, yaptığı konuşmasında ekmek almaya giderken polis gaz fişeği ile başından vurulan Berkin Elvan için toplandıklarını belirtti. Ergül, konuşmasının ardından gezi eylemleri sırasında ölen Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert ve Ethem Sarısülük'ün isimleri söylenerek, öğrenciler 'Burada' diye bağırdılar. Bazı öğrenciler göz yaşlarını tutamadılar. Öğrenciler eylemlerinden sonra Berkin Elvan'ın fotoğrafını çiçeklerin arasına koyarak, fotoğrafın yanına mum diktiler ve olaysız bir şekilde dağıldılar.

        DENİZLİ

        Denizli'de bir grup Berkin Elvan için eylem yaptı. Gruba, polis, TOMA'lar ve biber gazıyla müdahale ederken, ortalık savaş alanına döndü. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi biber gazından etkilenip, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

        GAZİANTEP

        Berkin Elvan için Gaziantep'te protesto gösterisi düzenlendi.Gaziantep Üniversitesi'nin önünde toplanan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ve öğrenciler, Berkin Elvan'ın posterinin üzerine ekmek bıraktı. Sloganlar eşliğinde protesto gösterisinde bulunan kalabalık, Elvan ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kalabalık daha sonra ellerinde ekmeklerle, Üniversite Bulvarı'ndan Karataş istikametine doğru yürüyüşe geçti. Hükümete istifa çağrısı yapan kalabalık, AK Parti seçim bürosuna da yürümek istedi. Topluluktan bir grup seçim bürosunun önüne geldi ve posterleri yırtmaya çalıştı.

        UŞAK

        Berkin Elvan'ın bu sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine Uşak'ta kalabalık bir grup tarafından eylem gerçekleştirildi.Berkin Elvan'ın bu sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi nedeniyle, Uşak'ta akşam saatlerinde toplanan grup tarafından yürüyüş düzenlendi.

        Yapmış oldukları eylemde konuşan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş gezi direnişinde yaşanan olaylara değinerek 16 Haziran 2013'te Okmeydanı'nda ki evinden ekmek almak için dışarı çıktığı sırada polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralanan Berkin Elvan'ın adına yakışır bir mücadele örneği sergilediğini belirtti.

        KONYA

        Berkin Elvan'ın ölümü Konya'da protesto edildi. Berkin için önce oturma eylemi yapan grup yürüyüşün ardından sessizce dağıldı.Berkin Elvan'ın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından tüm yurtta eylem düzenlendi. Konya'da, sosyal medya aracılığıyla akşam saatlerinde toplanan aralarında CHP, TGB ve TKP'li gençlerinde bulunduğu yaklaşık bin kişi Kültür Parkta bir araya geldi.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ ve Çorlu ilçesinde, aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grup, Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yaptı.

        Tekirdağ Tuğlalı Park'ta toplanan grup, Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyarak slogan attı.Daha sonra Hükümet Caddesi üzerinden Cengiz Topel Meydanı'da kadar yürüyen grup, buradan AK Parti İl Başkanlığına gitmek istedi. Polis, gruba izin vermedi. Bir süre slogan atan gruptakiler, olaysız şekilde dağıldı.

        MUĞLA

        Muğla'da çeşitli sivil toplum örgütlerinin sosyal paylaşım sitelerindeki duyurusu ile Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan bin 500 kişilik grup, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle protesto yürüyüşü yaptı. Polis ekipleri, Ak Parti Muğla İl Başkanlığı binasına yürümek isteyen gruba, gaz bombalarıyla müdahale etti. Olaylarda 22 kişi gözaltına alındı. Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda saat 19.00 sıralarında toplanan protestocular hükümet aleyhine sloganlar attı. Yaklaşık bin 500 kişi Atatürk Bulvarı'na doğru, 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganı atarak yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ekipleri, TOMA'larla Ak Parti Muğla İl Başkanlığı binasının bulunduğu Zihni Derin Caddesi'nde önlem alıp, buraya girmek isteyen gruba engel oldu. Parti binasına yürümek isteyen gruba polis ekipleri gaz bombalarıyla müdahale etti. Polise taş atarak ara sokaklara dağılan gruptakiler, Aylin Karaca Kavşağı'nı trafiğe kapatarak çöp konteynırlarını ateşe verdiler. Olaylarda 22 kişi gözaltına alınip, Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürüldü.

        DATÇA

        Berkin Elvan için Datça'da saygı duruşu yapıldı. Datça'daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların katılımıyla saygı duruşu yapıldı.

        Anma etkinliğine katılan Belediye Başkanı Şener Tokcan, "Katılanlara başsağlığı diliyorum. Kamu otoritesinin halka rağmen bu alanda herhangi bir yapılaşmaya girişeceğini zannetmiyorum. Datçalılar olarak konuyu takip etmeye ve bu alanı talep etmeye devam etmeliyiz" dedi.

        ZONGULDAK

        Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde yaklaşık 100 öğrenci, ellerindeki pankartlarla slogan atarak kent merkezindeki Madenci Anıtı'na yürüdü. Anıt önünde sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı grup, Gazipaşa Caddesi'nde AK Parti seçim irtibat bürosu önünde durarak slogan attı. Slogan atan grubun, kendi arasında tartışması sonucu arbede yaşandı. Tartışan kişilere gruptakiler müdahale etti.

        Daha sonra Valilik önünde toplanan grup adına açıklama yapan Zonguldak Demokrasi Platformu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, Berkin Elvan'ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Ellerine ekmek ve Berkin Elvan'ın fotoğrafları bulunan grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

        Ereğli ilçesinde de BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, Devrim Bulvarı'nda bulunan İş Bankası önünde toplanarak Berkin Elvan için eylem yapan bazı kişilere destek verdi. Kalabalık sonra Berkin Elvan'ın posterleri eşliğinde sloganlar atarak Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

        Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Sertan Kuzu ve beraberindeki grup da Atatürk Anıtı önüne gelerek Berkin Elvan'ın ölümünden üzüntü duyduklarını ifade etti

        SAMSUN

        Berkin Elvan için Öğretmenevinde toplanan bir grup, İstiklal Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Sloganlar atan grup, AK Parti belediye başkan adaylarının seçim bürolarına ve reklam panolarına zarar verdi.

        Lise Caddesi'ni takip eden grup, Cumhuriyet Meydanı'ndan AK Parti Samsun İl Başkanlığına yürümek istedi. Grup, çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve panzerlerin kapattığı yoldan ilerlemek istedi. Polisin dağılın uyarısına uymayan, taş, pet şişe ve sopalarla saldıran gruba müdahale edildi.

        Çıkan olaylarda 20 kişi gözaltına alındı. Gruptakiler daha sonra ara sokaklara ve caddelere girerek dağıldı.

        ÇANAKKALE

        İskele Meydanı'nda sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle öğrencilerden oluşan kalabalık basın açıklaması yaptı. Daha sonra yürüyüşe geçen yaklaşık 3 bin kişi, İnönü Caddesi'ndeki AK Parti seçim koordinasyon merkezine geldi. "Katil Polis", "Polis Simit Sat Onurlu Yaşa" ve "Hükümet İstifa" sloganları atan grup, bir polis aracını sprey boya ile boyadı, seçim koordinasyon merkezine yumurta ve tuvalet kağıdı attı. Grup daha sonra aynı cadde üzerindeki emniyet müdürlüğünün binasının duvarlarına sprey boya ile yazılar yazdı. Buradan AK Parti İl Başkanlığı binasına gelen gruptakiler slogan atarak İskele Meydanı'nı geçiçi bir süre trafiğe kapadı.

        Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan destek verdi.

        BURSA

        Bursa'da Berkin Elvan için eylem yapan gruba polis müdahale etti. Akşam saatlerinde binlerce kişi hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Setbaşı Mahfel önünde toplanarak, Şehreküstü Meydanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Nilüfer'de tiyatro gösterisi olan ve gösteriyi Berkin Elvan'ın ölümü üzerine iptal eden ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy da katıldı. Yürüyüş esnasında, eylemcilere destek için gelen Atatürk Caddesi'ne gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim aracı, eylemcilerin protestosuna maruz kaldı. Bunun üzerine seçim aracı olay yerinden uzaklaştı. Binlerce kişi protestolar eşliğinde Atatürk Caddesi'nden yürüyerek Şehre Küstü Meydanı'ndaki AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne geldiler. Grubu Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ve Toplumsal Müdahele Aracı (TOMA) karşıladı.

        Bu esnada göstericilerin TOMA'lara tepki göstermesi üzerine araçlar geri çekildi. Bazı eylemcilerin TOMA'yı tekmeleyerek taş attıkları görüldü. Daha sonra eylemciler, sloganlar atıp AK Parti Bursa İl Başkanlığı önünde grup oturma eylemi yaparak protestolarını sürdürdü.

        Eylemciler arasından bazı kişiler parti binasına taş attı. Polisin tüm uyarılarına rağmen eylemciler taş atmaya devam edince polis müdahalesi geldi. TOMA ile eylemcilerin üzerine su sıkıldı. Çevik kuvvet polisleri de biber gazı sıkarak eylemcilere müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı. Polis ekipleri ara sokaklarda eylemcileri bir süre kovaladı. Olaylarla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ayrıca eylemcilerin yollarda çöpleri yere attığı ve trafik lambalarına zarar verdiği görüldü.

        SAKARYA

        Berkin Elvan için Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde eylem düzenlendi.Çark Caddesi'nde toplanan grup adına konuşma yapan Oğuzcan Aksoy, "Türkiye'nin sahiplendiği ve uyanması umuduyla beklediği Berkin, henüz on beş yaşındaydı. Berkin evine sadece ekmek götürmek istemişti. Ancak 269 gün sonra evine dönen cansız bedeni oldu. Berkin Elvan artık koskoca bir halkın evladıdır" diye konuştu.

        'Umudun Çocuğu Ölümsüzdür' yazılı pankartın önüne ekmek koyarak gerçekleştirilen protestoya katılan vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.

        BURDUR

        Burdur'da bir grup, Berkin Elvan için oturma eylemi yaptı.Berkin Elvan'ın fotoğrafının bulunduğu afişe karanfiller koyan öğrenciler, Cumhuriyet Parkı girişinde oturma eylemi yaptı. Öğrenciler kaval eşliğinde ağıt yaktı. Fikir Kulübü Federasyonu öğrencileri tarafından düzenlenen oturma eyleminde CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da destek verdi. Oturma eyleminin devam ettiği öğrenildi.

        AYDIN

        Aydın'da Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Adnan Menderes Bulvarı'nda yürüdükten sonra basın açıklaması yapmak isteyen gruplar arasında arbede çıktı. Polisin müdahale etmediği yürüyüşün ardından İstasyon Meydanı'nda toplanan grup adına açıklamanın Gezi Platformu ismiyle yapılmasına, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri karşı çıktı.

        Açıklamanın yürüyüşe katılan tüm gruplar adına yapılmasını isteyen TGB üyeleri, ayrıca Türk bayrakları taşımaları ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atmalarına da gruptaki bazı kişilerin müdahale ettiğini öne sürdü. Basın açıklaması yapılırken sloganlarını sürdüren bazı TGB üyeleri, boğazlarının sıkıldığını, darbedildiklerini belirterek tepki gösterdi. Arbedenin dinmesi üzerine TGB üyeleri meydanı terk ederken basın açıklaması yarım kaldı.

        ÇEŞME

        İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerinde başına gaz fişeğini isabet eden ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşamı kaybeden Berkin Elvan için İzmir'in Çeşme İlçesi'nde oturma eylemi yapıldı.

        Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 4 saat süreyle hayatını kaybeden Berkin için oturma eylemi yapıldı. Yaklaşık 100 kişilik gruba Alaçatı Belediye Başkanı ve CHP Çeşme Belediye Başkan adayı Muhittin Dalgıç da destek verdi. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Katiler hala bulunabilmiş değil ve başbakan da 'Emri ben verdim' diyor. Bunu protesto ediyoruz. Ayrıca gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik, Mehmet Ayvalıtaş ve komiser Mustafa Sarı'yı burada anıyoruz. Katiller ve sorumlular adalet önünde hesap verene kadar da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

        Eylem destek veren CHP'li Alaçatı Belediye Başkanı ve CHP Çeşme Belediye Başkan adayı Muhittin Dalgıç ise Türkiye'de gezi olaylarından sonra devletin kullandığı orantısız güçün bir çok genç çocuğun canını yaktığını ifade edip, "Berkin'in ölmesi bana göre Türkiye'deki her evdeki yastır. Bu gencecik çocuğun hayatını çaldıklarına ona yaşam hakkı borçlu olduklarına inanıyorum. Buna sebebiyet veren her insanın hesabını vereceğini düşünüyorum. Onun içinde burada genç arkadaşlarımızla birlikte bunu hissettirmek için oturduk" dedi.

        Topluluk daha sonra tek tek gezi eylemlerinde hayatını kaybeden isimleri sayarak yoklama yaptıktan sonra, ellerindeki pankartlarla sloganlar eşliğinde İnkılap Caddesi'nden Çeşme Adalet Sarayı'na kadar yürüdü. Sloganlar eşliğinde protestolarına devam eden topluluk daha sonra saygı duruşunda bulunduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

        GİRESUN

        Giresun'da Gezi Parkı olaylarında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için yürüyüş düzenledi. Giresun halkevi önderliğinde Gazi Caddesi üzerinde toplanan grup ellerinde dövizlerle slogan attı. Polis "yaptığınız faaliyet 2914 kapsamında suç teşkil etmektedir, eğer dağılmazsanız hakkınızda yasal işlem yapılacaktır" anonsu yaptı.

        Polisin uyarısını dikkate almayan grup Gazı Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti ve slogan atarak Atatürk meydanına geldi. Grup adına yapılan açıklamanın ardından grup slogan atarak olaysız dağıldı.

        BOLU

        Bolu'da hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için yüzlerce kişi eylem yaptı. Yere koydukları ekmeğin etrafında toplanan göstericiler marşlar söyleyerek yürüyüş yapmak istedi. Göstericiler barikat kuran polislere "Polis simit sat, onurlu yaşa" sloganı attı. İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın, 269 gün sonra hayatını kaybetmesinin ardından toplanan yüzlerce kişi, eylem yaptı. Polis ekipleri İzzet Baysal Caddesi üzerinde Barikat kurarak göstericilerin Belediye Meydanına yürümesine izin vermedi. Barikatın önünde oturma eylemi yapan yüzlerce göstericiler sık sık slogan atarak yaşananları protesto etti. Eylemciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

        HATAY

        Hatay'da Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi protesto edildi. Olaylarda 4 polis hafif şekilde yaralanırken bir gösterici havai fişek attığı sırada gözaltına alındı.Hatay'ın merkez Antakya İlçesi Uğur Mumcu Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 2500 kişi, Berkin Elvan için yürüyüş düzenledi. Ellerinde Berkin Elvan'ın fotoğrafları ve pankartlarla yürüyen eylemciler Armutlu Mahallesi'nden Gündüz Caddesi girişine kadar sloganlar atarak yürüdü. Gündüz Caddesi girişine gelen grup, polis tarafından yürüyüşün yasal olmadığı gerekçesiyle durduruldu. Cadde girişinde beklemeye devam eden grup barikatlar kurarak ateşe verdi. Polisin dağılın uyarılarına havaifişek, taş ve bilye atarak cevap veren gruba polis yaklaşık 2 saat boyunca müdahale etmeyerek dağılmaları konusunda anonslar yaptı. Grubun dağılmaması üzerine çok sayıda polis, TOMA desteğiyle gruba müdahale etti. TOMA'larla tazyikli suyla müdahale edilen grup ara sokaklara dağıldı. Polisin geri çekilmesiyle tekrar bir araya gelen grup ile polis arasında yaklaşık 3 saat çatışma devam etti. Olaylarda 4 polis hafif şekilde yaralanırken bir gösterici havai fişek attığı sırada gözaltına alındı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ