Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan: İzleyince şok oldum çılgına döndüm!

        HABERTURK.COM

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana'da, partisinin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde vatandaşlara hitap etti.

        Erdoğan konuşmasında paralel örgütü sert bir dille eştirirken, "Paralel örgütün abileri size geldi mi? Bana bir televizyonda gösterilen, ikna odası kurmuşlar, oradaki o görüşme getirildi. Aman neler söyleniyor. Dinleyince şok oldum, şok oldum. Bunlar nasıl Müslüman?" dedi

        İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        Reyhanlı'da alçakça saldırı düzenlendi. Orada 53 kardeşimizi hakka uğurladık. Ne oldu biliyor musunuz? Emniyet güçlerimiz zanlıları yakaladı. Ortaya ne çıktı. Bu zanlıları yapanları CHP heyetini zalim Esed'e götüren kişiler olduğu ortaya çıktı. CHP'nin bazı milletvekili yakınlarının, yandaş medyasının karıştığı ortaya çıktı. CHP bununla ilgili açıklama yapmadı. Arkasından eli kanlı terör örgütü partimize ve polisimize saldırıda bulundu. CHP bunlara sahip çıktı. İstanbul'da sokak eylemlerinde Giresun'da bir kardeşimizi şehit ettiler. Ne oldu? Eli kanlı örgüt eylemi 'biz yaptık' dedi.

        CHP'DE HİÇ Mİ YÜREKLİ YÖNETİCİ YOK?

        Aşağılık adice olayı bunlar üstlendiler. Bu örgüt cinayeti ben işledim diyor bundan saatler sonra CHP'nin başındaki genel müdür bu örgütü korurcasına kimin ateş ettiği belli değil diyor utanmadan sıkılmadan sonra da babasını arayıp başsağlığı diliyor. Sonra CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı soru önergesi veriyor. Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bu CHP'ye nasıl oy vereceksiniz? CHP, devlet, millet düşmanı ve terör örgütlerini korur hale gelmiştir. CHP içinde hiç mi sağduyulu vekil , yönetici yok. Bu gidişe dur diyecek hiç mi yürekli kişi yok?

        ŞOK OLDUM, ŞOK OLDUM!

        Dün muskalardan medet uman CHP, şimdi paralel örgütün gazetelerini, broşürlerini dağıtmaya çalışıyor. Bunlarda yalan, iftira var. Paralel örgütün abileri size geldi mi? Bana bir televizyonda gösterilen ikna odası kurmuşlar oradaki o görüşme getirildi. Aman neler söyleniyor. Dinleyince şok oldum şok oldum. Bunlar nasıl Müslüman bunlar onların ablalarıymış. Bu ablalar gidip bu yalanları anlatıyor.

        PİŞMİŞ KELLE GİBİ SIRITIYORLAR

        TIR'larımızı Adana'da düşmanmış gibi durdurdular. MİT mensubu yüzbaşımızı, üst teğmenimizi darp ettiler. Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren TIR'larımıza düşmanca, haince muamele ettiler. Bunları izleyince çılgına döndüm. TIR'larımızı durduran kim olursa olsun bunlar haindir. Bilmemiz lazım. Sana MİT'in elemanıyım diyecek sen onları kelepçeleyeceksin yere yatıracaksın üzerine basacaksın tekme ile vuracaksın. Bunlar terör örgütünün elemanı bir de pişmiş kelle gibi sırıtıyor. Ahlaksızlar! Hem zulüm ediyor, hem sırıtıyor. Oraya gelen savcı bu savcı paralel yapı. Biz bunlara müdahale edince CHP, MHP rahatsız oldu. Bize karşı birleştiler. MİT kimin? Bayırbucak Türkmenleri kimin? Bizden onlar için yardım isteyen de siz değil miydiniz? Biz o kardeşlerimizi CHP'ye rağmen MHP'ye rağmen korumaya devam edeceğiz.

        17 ARALIK İYİ Kİ OLDU!

        Paralel yapıya asla müsaade yok. Bunlar çökecek. 17 Aralık, 25 Aralık iyi ki oldu. Bunların yüzleri ortaya çıktı. Tüm ekiplerimizle bunları izliyoruz kovalıyoruz gereğini yapacağız. bunun affı yok. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık.

        İmam hatipte okurken bana da söylüyorlar da siz ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Ama ölü yıkayıcısı dedikleri kişi başbakan oldu. Şimdi herkes el ele omuz omuza. Bu zulüm neydi? Az mı zulüm ettiler.

        ZİYA GÖKALP’İN ŞİİRİNİ OKUDUM, CEZAEVİNE GÖNDERDİLER

        Okuduğum bir şiirle beni Pınarhisar Cezaevi’ne gönderdiler. Ben ne demiştim. Ziya Gökalp’in bir şiirini okumuştum.MEB’in tavsiye ettiği bir şiir.

        Minareler süngü

        Kubbeler miğfer

        Camiler kışlamız

        Müminler asker

        Bunu söyledik, haydi bakalım Pınarhisar. Eyvallah dedik, gittik. Bu ülkede neler oldu anlayın. Ama ne oldu? O medrese-i yusufiyeden Ak Partidoğdu. Her olanda hayır var. Ne güzel söz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ