Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bebeğini öldüren anneye Yargıtay’dan indirim

        HABERTÜRK

        Erzurum'da nişanlısından hamile kalan ve doğurduğu bebeği yola atarak ölümüne neden olmaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 27 yaşındaki A.A.’nın cezası bozuldu.

        Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi “Canlı olarak doğan ve yaşama kabiliyeti bulunan bebeğin, sanık tarafından öleceği bilindiği halde ölüm sonucunun gerçekleşmesi amacıyla doğduğu şekilde bırakıldığı, ölümün bebeğin sağlığı açısından oluşan olumsuz koşullar nedeniyle gerçekleştiği, olayda sanığın yükümlü olduğu bakım, koruma ve gözetime ilişkin davranışları gerçekleştirmemesi nedeniyle, öldürme suçunu ihmali davranışla işlediği anlaşılmıştır” dedi. Yargıtay, sanığın ömür boyu hapis cezası yerine TCK’nın 83. maddesi gereğince ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan 20-25 hapis istemiyle yargılanmasını istedi.

        ‘Bebeğimi arkadaşıma emanet ettim’

        Gölcük’te bebeğini ölüme terk eden öğretmen Seçil M.D.’nin 25 yıl hapis istemiyle yargılamasına başlandı.

        Gölcük İlçesi’nde evde yalnız bıraktığı 2 aylık bebeğini ölüme terk etmek iddiasıyla suçlanan öğretmen Seçil M.D., dün ilk kez hâkim karşısındaydı. 35 yaşındaki Seçil M.D.’nin yargılanmasına, İzmit 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Tutuklu sanık M.D.’nin, geçen yıl Hatay’daki ailesine gitmek için 9 günlük Kurban Bayramı tatiline çıktığı sırada evde yalnız bıraktığı bebeği Berk’in açlık ve susuzluktan ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla 25 yıl hapsi isteniyor.

        M.D., ifadesinde, Adana’da görevli polis memuru T.A.’nın kendisine tecavüz ettiğini belirterek, “Sürekli tehdit ettiği için doğumu ona haber vermedim” dedi. Berk bebeğin bakıcısının tatile çıkacağını söylediğini ifade eden M.D., “Ben de çaresiz kaldım, annemin beyninde tümör çıkmıştı” diye konuştu. Bebeğini arkadaşı M.Ş.’ye emanet ettiğini iddia eden sanık öğretmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bebeğimi arkadaşım M.Ş.’ye anlattım, zaten o benim durumumu biliyordu. Ona evin anahtarını da bıraktım, eğer önemli bir şey olursa da beni aramasını istedim. Ama ben gittikten sonra kendisi beni hiç aramayınca, ben de her şeyin normal gittiğini düşündüm ve aramadım. Tatil dönüşü hemen eve geldim, bebeğime mama yaptım ama yemedi, hareketsizdi. Hastaneye götürdüm.” M.Ş. ise sanığı yalanladı. Duruşma 24 Nisan’a ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ