Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 5 vekil HDP'ye geçti

        KCK davasından tutuklulukları sona eren Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 5 milletvekili, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) geçti. Rozet takma törenine HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder de katıldı.

        Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçim bürolarına yapılan saldırılar ve partiye geçen milletvekillerine rozet takmak için basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Törende kısa birer konuşma yapan milletvekilleri HDP'ye neden geçtiklerini anlattı. Gürsel Yıldırım, İbrahim Ayhan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) geçti. Bu arada, Aktaş siyasi yasaklı olduğu için üye olamadı ancak HDP adına çalışacağını belirtti.

        Partisinin seçim bürolarına saldırı yapıldığını belirten Sebahat Tuncel, "Daha önce yaptığımız açıklamalarda, Türkiye halklarının ortak mücadelesine yapılan bir saldırı olduğunu ama bu saldırıyı yapanların amacına ulaşamayacağını söylemiştik. Bu saldırıların HDP'nin hedefini daha da büyüten, saldırıların olduğu bölgelerde daha güçlü bir mücadele yürüttüğümüzü ve bunu devam ettireceğimizi söylemiştik. Bu saldırılar karşısında cezaevinden çıkan milletvekili arkadaşlarımız Halkların Demokratik Partisi'ne katılma kararı aldılar." diye konuştu.

        Yerel seçimlerin 30 Mart'ın önemine değinen Tuncel, şöyle devam etti: "Biz 30 Mart seçimlerinden sonra büyük bir kazanımla sandıktan zaferle çıkacağımızı biliyoruz. Asıl işimizin yerel seçimlerden sonra başladığını da bir kez daha altını çiziyoruz."

        Sırrı Süreyya Önder ise barış vurgusu yaparak, "Faşizme inat, halklar kardeştir. Bu barışı, bütün saldırganlıklara rağmen bu barışı sağlayacağız. Gelen bütün yoldaşlarımız bize çok yüksek güç katacaklardır." dedi.

        Konuşmalardan sonra milletvekillerine parti rozeti takıldı.

        HDP'NİN SANDALYE SAYISI 9'A YÜKSELDİ

        5 vekilin katılımıyla birlikte HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 9'a yükseldi. HDP'nin kurulmasının ardından BDP'li vekiller Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel bu partiye katılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ