Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Emrullah İşler: Bu ülkede çok acılar yaşadık. Yeter artık diyoruz

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Biz bu ülkede çok acılar yaşadık. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Artık sokaklarda kaybedecek ne vaktimiz, ne zamanımız, ne kanımız, ne de gözyaşımız var. Yeter artık diyoruz" dedi.

        "Bu ülkede, hakkı gasp edilenler çok oldu. İşte bakın başörtüsü mağdurları yıllarca protestolar yaptılar, haklarını aradılar. Ama hiçbir gün kırdılar mı, döktüler mi, yaktılar mı, yıktılar mı? Siz hak arayacağız diye kalkıp polisi taşlarsanız, molotof kokteyli atarsanız, her yeri yakıp yıkarsanız, esnafın camını çerçevesini indirirseniz, bunun neresi hak arama oluyor? O zaman başka maksat var demek. Bu ülkeyi karıştırmak istiyorlar"

        "Gezi olaylarında yaralanan bir çocuğun ölümü nedeniyle sokaklar terorize edildi. Netice ne oldu. İki tane daha gencimizi kaybettik. Bir polisimiz şehit oldu, bir başka çocuğumuz yine karalık güçler tarafından yine aşırı, terörist örgütler tarafından gece karanlığında kurşunla öldürüldü. Bunları çok iyi okuyup anlamamız lazım"

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İlim Yayma Cemiyetinin Kızılcahamam şube açılışına katıldı. Açılışta İşler'in yanı sıra, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şube Başkanı Aslan Koca ve vatandaşlar yer aldı.

        İşler, burada yaptığı konuşmada, İlim Yayma Cemiyetinin açılışından dolayı memnun olduğunu belirtti. İşler, Kur'an'ın, Hz. Muhammed'in doğru anlaşılması gerektiğinin, böylece doğru bir İslam anlayışının olacağının altını çizdi.

        28 Şubat hakkında birilerinin 'bin yıl sürecek' dediğini hatırlatan İşler, "Siz milletle nasıl savaşacaksınız? Milletin değerleriyle kültürüyle, inançlarıyla, savaşılır mı, savaşılmaz. 10-15 yıl sonra o bin yıl sürecek dedikleri süreç sonlandı gitti. İmam Hatip Okullarının ortaokul kısmı yeniden açıldı. 4 4 4 kanununu çıkarırken yasayı çıkarmamak için muhalefet partileri nasıl direndi. Ama çok şükür çıkardık. 12 yaşında küçük çocuklar Kur'an eğitimi alamıyordu. Ama çok şükür 4 4 4 ile bunların hepsini düzelttik. 28 Şubat sürecinde buldozer gibi milletin değerleri üzerinden geçilmişti. Onların hepsini telafi ettik" diye konuştu.

        Ülkede yıllarca başörtü zulmü yaşandığını ifade eden İşler, çocukların okullara giremediğini söyledi. Başı açıkla başı örtülü arasında fark olmadığını dile getiren İşler, "Bir metrelik bir kumaş parçası bu kadar mı sizin gözünüze battı? Yıllarca bunu yasakladılar. Ben üniversite hocasıydım o zaman yaşanan sıkıntıları, kızlarımızın göz yaşlarını çok iyi biliyorum. Ama çok şükür onu da çözdük. Kamuda başörtüsüyle hizmet edemiyorlardı. Onu da çok şükür bu dönemde başardık. Bütün bu normalleşmeler artık sağlandı" dedi.

        İmam Hatip Okullarının bu ülkedeki dindar nesillerin yetişme konusunda çok büyük görevler üstlendiğini dile getiren İşler, her darbe ve muhtıralardan sonra ilk işin imam hatiplerin kapatılmasıyla uğraşmak olduğunu söyledi.

        -"Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var"

        Sokakların yeniden terörize edildiğine dikkati çeken İşler, şöyle konuştu:

        "Biz bu ülkede çok acılar yaşadık. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Artık sokaklarda kaybedecek ne vaktimiz, ne zamanımız, ne de kanımız var, ne de gözyaşımız var. Yeter artık diyoruz. Bu ülkede, hakkı gasp edilenler çok oldu. İşte bakın başörtüsü mağdurları yıllarca protestolar yaptılar, haklarını aradılar. Ama hiçbir gün kırdılar mı, döktüler mi, yaktılar mı, yıktılar mı? Demokratik çerçevede buyurun arayın. Ama siz hak arayacağız diye kalkıp polisi taşlarsanız, molotof kokteyli atarsanız, her yeri yakıp yıkarsanız, esnafın camını çerçevesini indirirseniz, bunun neresi hak arama oluyor? O zaman başka maksat var demek. Bu ülkeyi karıştırmak istiyorlar."

        Son 12 yılda başarılara imza atan yeni bir Türkiye olduğunun altını çizen İşler, birilerinin bundan çok rahatsız olduğunu söyledi.

        Sandıkta sonuç alamayanların, kavgadan, kandan, gözyaşından beslenmek istediğini, sokakları terörize ettiğini ileri süren İşler, "Gezi olaylarında yaralanan bir çocuğun ölümü nedeniyle sokaklar terörize edildi. Netice ne oldu. İki tane daha gencimizi kaybettik. Bir polisimiz şehit oldu, bir başka çocuğumuz yine karalık güçler tarafından yine aşırı, terörist örgütler tarafından gece karanlığında kurşunla öldürüldü. Bunları çok iyi okuyup anlamamız lazım. Bizler 76 milyon hepimiz kardeşiz. Farklılıklarımız olabilir, siyasi düşüncelerimizde farklılıklar olabilir. Ama birbirimize tahammül etme olgunluğunu göstermemiz lazım" diye konuştu.

        Programda, Kur'an dinletisi gerçekleştirildi, ardından İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şube Başkanı Aslan Koca, İşler'e teşekkür plaketi verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ