Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Van'da AK Partililere taşlı ve sopalı saldırı

        Van'da seçim çalışması yapan AK Parti'lilere yönelik düzenlenen taşlı ve sopalı saldırıda 5 kişi yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde İkinisan Caddesi'nde seçim çalışması yapan AK Parti İpekyolu İlçe Teşkilatı üyeleri, BDP'li bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı.

        AK Parti'lilerin içinde bulunduğu araçların camlarının kırıldığı saldırıda, 5 kişi yaralandı.

        Van Belediye Başkanı Bekir Kaya lehine slogan atan grup, ara sokaklara dağılırken, yaralılar özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Saldırının ardından olay yerine giden AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici ile Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gülaçar, konuyla ilgili bilgi aldı.

        Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

        AK PARTİLİ VEKİLLER SALDIRIYI KINADI

        AK Parti Van milletvekilleri ve il başkanlığı, seçim çalışması yapan AK Parti'lilere yönelik taşlı ve sopalı saldırıyı kınadı. Saldırının ardından olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, İl Başkanı Abdullah Aras ve belediye başkan adayları, daha sonra il başkanlığı binasında basın toplantısı düzeledi.

        Parti adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan il başkanı Aras, Hafıziye Mahallesi'nde seçim çalışması yapan İpekyolu ilçe teşkilatı üyelerine, yaklaşık 40 kişinin taş ve sopalarla saldırdığını, bunun sonucunda İpekyolu Belediye Meclis Üyesi adayı Zeki Karakuş ve Salih Eşme ağır olmak üzere 4 kişinin yaralandığını anımsattı.

        Önceki gün de yine 4 ayrı noktada partililerine yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini ve seçim çalışmalarının engellenmek istendiğini vurgulayan Aras, şöyle konuştu:

        "Son iki aylık süreç boyunca 50'den fazla saldırıya maruz kalmış bulunuyoruz. Bu saldırıların tümünün birkaç araçlık mobil ekipler tarafından yapıldığı tespit edilmiştir. Son olaydaki saldırı bir sitenin güvenlik kamerasının kayıtlarına girmiştir. Şahıslar ve araçlar kayıtlarda açık şekilde görülmektedir. Son bir haftadır batı sahillerindeki illerimizde bir siyasi partiye yönelik saldırılar bir anda Türkiye gündemine oturabiliyorken, aylardır Van'da maruz kaldığımız saldırılara Türkiye basını, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler kör ve sağır kalmışlardır. Maruz kaldığımız saldırıların BDP'liler tarafından yapıldığı su götürmez bir gerçektir. Çünkü bu saldırılar BDP yöneticiler tarafından ne tepki görmüştür ne de lanetlenmiştir. Bu da gösteriyor ki BDP bu saldırıların sorumluluğunu üzerine almaktadır."

        Aras, 30 Mart seçimlerinin yaklaştıkça BDP'nin diğer partilere ve özellikle de AK Parti'lilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını, saldırıların tahammül sınırlarını aşarak adeta bıçağın kemiğe dayandığı bir hal aldığını aktararak, insanların en demokratik hakları olan seçme, seçilme ve propaganda özgürlüklerinin kullanılamaz hale getirilmek istendiğini bildirdi.

        On yıl önce kurtuldukları için bayrak ettikleri OHAL, 60 yıl önce kurtuldukları tek parti oligarşisinin bir benzerinin bölgede ve Van'da tesis edilmek istendiğini kaydeden Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "BDP'lilerin, birkaç aydır yaptıkları saldırılardan sonra en son bu akşam ki saldırısı üzerine artık anlıyoruz ki, bu saldırıları bilinçli ve programlı bir şekilde yapmaktadırlar. Amaç insanları sindirmek, korkutmak, geçmişte hepimizin yaşadığı karanlık dönemi yeniden hortlatarak, kendilerinin tek parti sistemini oturtmaktır. Bundan hiçbir şüphemiz kalmamıştır. Halkımızın ve bölgemizin OHAL rejiminden çektiği cefanın bir başka versiyonu şimdi BDP eliyle bizlere yaşatılmaktadır. Bunu yapanlar ise her seferinde yaptıkları bu saldırıları olmamış, bilakis kendilerinin saldırıya uğramış olduğunu kendi yayın organları üzerinden servis ederek mağduriyet devşiriyorlar. Her şey bir yana daha iki gün evvel ki Selahattin Demirtaş'ın sağduyu çağrısına ne oldu? Yoksa Selahattin Demirtaş yalnızca ülkücülerden, gezicilerden mi bekliyor sağduyuyu? Kendi tabanına söyleyecek hiçbir sözü yok mudur BDP milletvekillerinin? 30 yıllık çatışmanın neticesinde barışın, çözümün zeminini ilk defa yakaladığımız bir dönemde yeniden gençlerimizi çatışmaya, kardeş kavgasına kine nefrete sevk edenler bu halka nasıl bir demokrasi vadinde bulunmaktadır."

        Aras, "80 yıl bu ülkede ırkçılığı, nefreti işleyenler ülkemizin batısında bazı şehirlerde siyasete tahammül edemiyorken, bu gerçek ortadayken bugün Kürt gençlerini ırkçılığa varacak kadar kin ve nefrete sürükleyenler bu tutumlarını neyle izah edecekler. Bu halkı nasıl kardeş yapabilirler. Yüz yıl önce Kürdüyle, Türküyle tüm halkımız bu ülkede kardeşçe yaşamayı bildiler. Bu kadim kardeşlik bizim kaderimizdir. İnsanlarımızı kardeşlik yolundan çevirecek bir gücün olmadığını herkesin iyi bilmesi lazım" ifadesini kullandı.

        Bir partinin mitingini içine sindiremeyenlerden demokrasi beklemenin, AK Parti'li olduğunu tespit ettikleri insanları çocukları üzerinden tehdit edenlerin memlekete özgürlük getireceklerine inanmanın, şeytandan cennet vaadi koparmaktan farklı olmadığını dile getiren Aras, düzenlenen saldırılara rağmen yürüdükleri yoldan asla sapmayacaklarını, bunu düşünenlerin boş bir hayal kurduklarını belirtti. Aras, saldırıda yaralanan arkadaşlarına "geçmiş olsun" dileklerini de iletti.

        AK Parti milletvekilleri, il yönetimi ve belediye başkan adayları açıklamanın ardından hastaneye giderek saldırıda yaralanan belediye meclis üyesi adayını ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ