Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Polis, çocuk gelini düğünden aldı

        Soner KOÇER – Nihat ULUDAĞ / AHT

        F.A.’nın 14 yaşında evlendirilmesine son anda düğünü basan polis engel oldu. F.A. Çocuk Bürosu ekipleri tarafından koruma altına alınırken, annesi ile damat Hüseyin Gülsüm hakkında adli tahkikat başlatıldı.

        İstanbul Esenler’de 14 yaşındaki çocuk gelin F.A. ile 22 yaşındaki Hüseyin Gülsüm’ün düğününü polis bastı. F.A. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri tarafından koruma altına alınırken, F.A.’nın annesi ile damat Hüseyin Gülsüm hakkında adli tahkikat başlatıldı. Esenler’de yaşayan 14 yaşındaki F.A., annesinin telkiniyle 22 yaşındaki Hüseyin Gülsümile evlenme kararı aldı. Karşılıklı olarak ailelerin izniyle daha çocuk yaştaki F.A. ile 22 yaşındaki Hüseyin Gülsüm’ün evlenmesi için Esenler, Nine Hatun Mahallesi Çinçindere Caddesi’nde bulunan Ercan Düğün Salonu kiralandı.

        Çocuk gelin için düğün yapılacağı bilgisini alan Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri de kolları sıvadı. 2 sivil polis memuru da düğün salonuna davetli gibi girdi. Bir süre sonra gelin ile damat salona geldi. İlk dans ve pasta kesim merasiminin ardından polisler, aile büyüklerine “Ufak bir prosedür işlemi var” diyerek çocuk gelin ve damat ile gelinin annesini karakola götürdü.

        Karakolda F.A.’nın annesi ile damada, düğünün yasal olmadığı, suç işledikleri bildirildi. Anne ve damat, ifadeleri alındıktan sonra savcılığın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İkili hakkında adli işlem başlatıldı. 14 yaşındaki çocuk gelin F.A. ise koruma altına alınarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Bahçelievler İlk Adım Kız Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ