Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli'de barış süreci mesajı verdi: Barış süreci kimsenin tekelinde değildir. Bu topraklarda barış sağlanacaksa bunu yapacak parti CHP'dir

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de partisinin düzenlediği mitingte konuştu. "Bu topraklarda barış sağlanacaksa bunu yapacak parti CHP'dir" diyen Kılıçdaroğlu, şu mesajı verdi:

        "AKP giderse barış süreci ne olacak diyorlar. Barış süreci kimsenin tekelinde değildir. Bu topraklarda barış sağlanacaksa bunu yapacak parti CHP'dir, herkes bunu bilsin. Türkiye'nin birleştirici gücü sloganını kullandık. İster doğuda ister batıda bütün yurttaşlarımı kucaklıyorum"

        "CİBİLLİYETİMİ ÖĞRENMEK İSTİYORSAN..."

        "Her türlü hakareti yapıyor. Cibilliyetten söz ediyor. Cibilliyetimi merak ediyorsan gel, herhangi bir Dersimliye sor. Başka bir adres istersen İstanbul Müftülüğü’ne git sor. Ben hiç kimsenin soyuyla sopuyla uğraşmam. Soruyorlar 'Nerelisin' diye. Tunceli cevabını duyunca ‘Hadi git, sana iş yok’ diyorlar. Bu tabloyu değiştireceğiz. Yurttaşları bölmeyeceğiz, insanları ayırmayacağım. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Diyorlar ki CHP belediyeyi kazanırsa bazılarının işine son verecek. Açık söyleyeyim. Hiç kimsenin işiyle oynamayız. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi derdimiz yok, asla buna da izin vermem. Bu kadar malı götürdün hala milletin karşısına çıkıyorsun. Nasıl bir anlayıştır, nasıl bir inanç anlayışıdır, anlamakta zorluk çekiyorum."

        Kılıçdaroğlu, iktidarlarında yardımların kesilmeyeceğini, bütün yardımların arttırılacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ