Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'den AK Parti'ye afiş tepkisi,MHP'den AK Parti'li Belediyeye afiş tepkisi,Denizli'de MHP'den AK Part'li Belediyeye afiş tepkisi

        Denizli'nin Bozkurt İlçesi'nde, MHP'nin Belediye Başkan Adayı Hamdi Cin'in seçim afişlerinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ilçedeki mitingi öncesinde kaldırılıp, AK Parti'li adaylarının afişlerinin asıldığı iddia edildi. MHP'li Cin, yapılanı centilmenliğe aykırı bulduğunu belirtip, İlçe Seçim Kurulu'na şikayet dilekçesi verdiklerini söyledi.

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün (pazar) seçim çalışmaları kapsamında Bozkurt İlçesi'ne giderek düzenlenen mitingde ilçe halkına seslendi. Zeybekci, Bozkurt ilçesine gitmeden önce ilçe meydanında MHP'nin Belediye Başkan Adayı Hamdi Cin'e ait seçim afişi, iddiaya göre, Bozkurt Belediyesi tarafından toplandı, yerine AK Parti'li belediye başkan adayının afişleri asıldı. MHP İlçe Başkanlığı'nın da bulunduğu binadaki Hamdi Cin'in afişinin indirilmesine MHP'lilerin yaptığı itirazlar da karşılık bulmadı ve belediye görevlileri afişi indirdi. MHP'liler afişin indirilmesini cep telefonuyla kaydetti. Daha sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bozkurt'a gelerek ilçe meydanında düzenlenen mitingde halka seslendi.

        MHP adayı Hamdi Cin, facebook hesabından afişlerinin indirildiği anın fotoğraflarını paylaşarak yapılanın siyasi nezakete yakışmadığını söyledi. Cin, "İlçemizi ziyaret eden Bakan Nihat Zeybekçi'nin ilçemize gelmeden hemen önce hiçbir demokratik tavır ile açıklanamayacak görüntülerin yaşandığını maalesef üzülerek belirtmek durumundayız. MHP Bozkurt Belediye Başkan Adayı Hamdi Cin'e ait afiş ve görseller kaldırılmış ve yerine AKP'ye ait afişler asılmıştır. MHP Bozkurt İlçe Teşkilatı olarak bizi bu tarz antidemokratik davranışlar ile tahrik etmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğimizi beyan ederiz. Seçimlerin hiçbir ilçede görülmemiş bir şekilde centilmence geçmesi için üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapacağız. Bu durumu ekmeğinden, aşından vazgeçen ama demokratik hak ve özgürlüklerinden vazgeçmeyen ilçemizin halkına saygıyla duyururuz" dedi.

        Bu arada MHP Bozkurt İlçe Başkanı Erkan Dobruca, İlçe Seçim Kurulu'na şikayet dilekçesi verdiklerini, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ