Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı fişleme iddialarını yanıtladı

        HABERTURK.COM

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de Habertürk TV'de canlı yayında okullarda görevlendirilen müfettişlerin fişleme yaptığına yönelik iddialara yanıt verdi.

        Avcı, Bazı okullarda, dershanelerde ve yurtlarda öğrencilere siyasi propaganda amaçlı broşürler, kitapçıklar, afişler dağıtıldığı, video gösterimleri yapıldığı, hem gençlere, çocuklara yönelik propaganda yapıldığı konusunda bilgiler aldıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak ilgili kanun çerçevesinde denetim yapıldığını belirtti. Medyada yer alan ""Atatürk'ü mü daha çok seviyorsun Erdoğan'ı mı daha çok seviyorsun" gibi soruların sorulduğu iddialarına ise "Kesinlikle söz konusu bile değil. Araştırmaya bile gerek yok ama biz yine de araştırdık, böyle bir şey kesinlikle yoktur" diyerek yanıtladı.

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

        Okullarda görevlendirilen müfettişlerin fişleme yaptığına yönelik iddialar konusunda yaptığı açıklamada, "Bu konuyla ilgili Bakanlığımızın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ayrıntılı bir açıklama yaptı. Ama buna rağmen bu konuda bir dezenformasyon kampanyası ısrarla sürdürülüyor. Meselenin esası şudur; bazı özel okullarda, dershanelerde ve yurtlarda öğrencilere siyasi propaganda amaçlı broşürler, kitapçıklar, afişler dağıtıldığı, video gösterimleri yapıldığı, hem gençlere, çocuklara yönelik propaganda yapıldığı hem de çocuklara ayrıca dışarıda propaganda yapmaları için yönlendirildiği bilgileri Bakanlığımıza zaman zaman ulaşıyor. Bunların bir kısmı öğrenciler üzerinden, bir kısmı veliler üzerinden geliyor, bir kısmı medyada yer aldığı için haberdar oluyoruz. Anayasa'nın da Milli Eğitim Temel Kanunu'nun da özel okullarla ilgili kanunda, bu kurumların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenmesini emrediyor.

        "MİLLİ EĞİTİM KURUMLARINDA SİYASİ PROPAGANDA YASAKTIR"

        İkincisi, sadece bu kurumlarda da değil, Milli Eğitim'in bütün kurumlarında devlet okullarında da, yurtlarda da, özel okullarda da dershanelerde de siyasi çalışma yapılması, siyasi propaganda çalışması yapmak yasaktır. Öğrencilere siyasi propaganda yapmak veya öğrencileri siyasi propaganda yapmaya yönlendirmek, onlara Twitter hesapları açtırtmak, hesaplar üzerinden sağa sola içeriğini çok da fazla bilmedikleri türden siyasi mesajlar göndermeleri için onları zorlamak veya onları bu yönde teşvik etmek, bütün bunların hepsi eğitimle alakası olmayan, bu kurumların kuruluş amaçlarıyla hiç ilgisi olmayan faaliyetlerdir ve Milli Eğitim bunları denetlemekle yükümlüdür. Maarif müfettişlerimiz bunları denetliyor, denetleyecekler.

        "ATATÜRK'Ü MÜ DAHA ÇOK SEVİYORSUN ERDOĞAN'I MI?"

        Basında bir takım sorulardan söz ediliyor; "Atatürk'ü mü daha çok seviyorsun Erdoğan'ı mı daha çok seviyorsun" gibi abuk subuk soruların sorulduğu iddiaları siz de görmüşsünüzdür, bunlar doğru değil, araştırdık. Araştırmaya değmez ama her şeye rağmen araştırdık. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Bu haberleri yapanlar, maarif müfettişlerin ne demek olduğunu, bunların nasıl bir kariyer çizgisinden geldiklerini, nasıl yetiştiklerini bilmiyorlar. Kaldı ki müfettişlerimiz sadece bu birikimleriyle değil, aynı zamanda kendilerine verilmiş olan görevi yazılı yönergeler doğrultusunda yapıyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ