Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da kadın cinayeti davası, Diyarbakır'da davada sadakati araştırma kararı

        Diyarbakır'da dini nikahlı eşi 17 yaşındaki Songül Malkoç'u poşu ile boğarak öldürdüğü iddiasıyla 19 yaşındaki Mehmet Emin Çapat'ın yargılandığı davada mahkeme, öldürülen kadının başka bir kişiyle ilişkisi olup olmadığının polis tarafından araştırılması kararını, Malkoç'un avukatlarının tepki göstermesi üzerine iptal etti.

        Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde geçen Kasım ayında meydana gelen olayda, minibüs şoförü Mehmet Emin Çapat, 1.5 yıldır dini nikahla yaşadığı ve 6 ay önce doğum yaptığı belirtilen 1 çocuk annesi Songül Malkoç'u evde poşu ile boğarak öldürdü. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Emin Çapat'ın yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Mart tarihinde başlandı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Emin Çapat ve öldürdüğü eşinin yakınları katıldı. Duruşmada öldürülen kadının yakınlarını tanık olarak dinleyen mahkeme, daha sonra ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, sanığın eşinin başka erkeklerle ilişkisi olduğu iddiaları üzerine olayın meydana geldiği adres ve çevresinde araştırma yapılmasına karar verdi.

        Kararda öldürülen kadının bir erkek ile ilişkisinin olduğuna dair iddia kapsamında, böyle bir olayın olup olmadığı, gören ve bilenin bulunup bulunmadığı hususlarının polis tarafından araştırılması için müzekkere yazılmasına hükmedildi.

        "BANA SADIK KALMAYACAĞINI SÖYLEDİ"

        Davanın dün görülen ikinci duruşmasında ise sanık Mehmet Emin Çapat'ın ifadesi alındı. Eşinin olaydan önce kendisine ağır kelimeler kullandığını belirten Mehmet Emin Çapat, "Onu öldürmemi istedi. Bana sadık kalmayacağını söyledi. Bu nedenle olay meydana geldi. Beni sevdiği doğrudur. Kaçarak evlendiğimiz de doğrudur. Olayın olduğu gün uyuşturucu almıştım" dedi.

        Songül Malkoç'un babası Mehmet Malkoç ise, sanığın yalan söylediğini belirterek, "Bu iş sanığın annesi tarafından planlanmıştır" diye konuştu.

        AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ

        Daha sonra esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Songül Malkoç'un 6 aylık oğlu Ahmet'in genç kadının cesedinin yanında ağlarken bulunduğunu belirtti. Evde yapılan incelemede ölen Songül Malkoç'un boynuna dolanmış vaziyette poşu tabir edilen bez ve boğulmaktan kaynaklı köpükler tespit edildiğini belirten Savcı, yapılan otopside boğulma emarelerine rastlandığını vurguladı.

        Solgül Malkoç'un eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle babaevine döndüğünü belirten Savcı, aile büyüklerinin araya girmesi üzerine yeniden evine döndüğünü belirtti. Savcı, sanık Mehmet Emin Çapat'ın 'beden ve ruh sağlığı bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti.

        MAHKEME KARARINI İPTAL ETTİ

        Daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Önceki celse Solgül Malkoç'un başka bir kişiyle ilişkisi olup olmadığının polis tarafından araştırılmasına karar veren mahkeme, iddia edilen olayın sanık ile mağdur arasında geçtiğinin öne sürülmesi ve dışarıdan kimsenin bu hususu bilmesinin mümkün olmaması nedeniyle bu kararından vazgeçti. Mahkeme tarafların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapması için duruşmayı erteledi.

        SAVCI EŞ SAYMADI

        Olayla ilgili iddianamede Mehmet Emin Çapat hakkında TCK'nın 81/1-e maddesinde yer alan 'Kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, 17 yaşındaki Songül Malkoç'un resmi nikahlı olmadığı için yasal statü olarak 'eş' sayılmadığı belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ