Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan sert sözler, Başbakan Erdoğan'dan Fethullah Gülen'i eleştirdi

        Umut TÜTÜNCÜ / AHT - TEKİRDAĞ

        Başbakan Erdoğan ‘her kirli oyunun altından sen çıkıyorsun' diye seslendiği Fethullah Gülen'i çok sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "İki, üç gündür konuşmaya başlamış. Bedduları kim yaptı? Sen yapmadın mı? Ondan sonra geri vitese taktı. Yok dedi ‘bu Allah'ın gücüne gider' dedi. Tamam da o kasetleri ne yapacaksın? Nereye saklayacaksın. Kendi televizyonları bile bunları yayınladı" dedi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne'deki konuşmasının ardından Tekirdağ'da sahil dolgu alanındaki mitingde halka hitap etti. "Görüyorsunuz. Kızancıklar fena kızdı. Sandıklar patlatacağız diyorlar. Öyle mi kızancıklar. Ve inşallah 30 Martta bu sandıklar aydınlanacak" diyen Erdoğan şöyle konuştu:

        "HER KİRLİ OYUNUN ALTINDAN"

        CHP de MHP de artık iradelerini, akıllarını Pensilvanya'ya kiraya verdiler, şimdi benim milletim 30 Mart'ta hesabını soracak. Senin Amerika'da ne işin var? Sen vatansever misin? Gel vatanına. Niye kaçtın gittin buradan? Senin suçun filan yoksa niye Amerika'da yaşıyorsun? 15 yıldır sen buralarda yoksun. Ne yapacaksan gel burada yap. Niye oralardan kalkıp da Türkiye mi karıştırıyorsun? Bakıyorsun her kirli oyunun altından sen çıkıyorsun.

        "BEDDUALARI KİM YAPTI"

        İki, üç gündür konuşmaya başlamış. Ya bedduları kim yaptı? Sen yapmadın mı? Ondan sonra geri vitese taktı. Yok dedi ‘bu Allah'ın gücüne gider' dedi. Tamam da o kasetleri, onları ne yapacaksın, nereye saklayacaksın? Kendi televizyonları bile bunları yayınladı. Sen değil misin ‘'Ben bugüne kadar bir oy kullandım. Şu anda Hazreti Cebrail gelse, parti kursa, ben onun partisine bile oy vermem' diyen.

        "YOK ÖYLE 25 KURUŞA"

        Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Ve Biz Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmedik, bundan sonra da eğilmeyeceğiz. Sen ne biçim hocasın ya? Türkiye'den kaçıp gidiyorsun. Emekli filan değil ha. Kendisine o paralel yapı, pasaport tezgahlıyor, o pasaportu alıyor, o pasaportla beraber Amerika. Bakalım ne kadar orada kalabilecek? Oradan sen ülkemi karıştıracaksın, biz de seni bırakacağız. Yok öyle 25 kuruşa simit."

        "UZUN ADAM"

        Benim için diyor ya ‘sizin beddualarınız tutmadı. Ameliyat oldu... Eğer sizin beddualarınız tutsaydı bu gitmişti' diyor. Benim için dediği ne ‘uzun adam. Uzun adam gitmeliydi'. Biz öyle dualar alıyoruz ki şu kardeşlerimin duaları... Dünyanın her yerinden gelen dualar bize yeter. Bize halkımız yeter. Bize Hak yeter.

        "ZEKATLAR VERİLMEDİ"

        Bunlar bu ülkede bir çok şeylerin istismarını yaptılar. Zekat topladılar ama zekat yerine verilmedi. Kurban topladılar kurbanlar kesilmedi. Bunların dershanelerinde yavrularınız varsa çekin alın. Milli Eğitim Bakanlığı olarak ücretsiz olarak yavrularınıza takviye kurslarını biz vereceğiz.

        "SEVSİNLER CEKETİNİ"

        12 sene önce bu başbakan iyiydi. Bu başbakana methiyeler düzülen kitaplar geliyordu, teşbihler geliyordu. Son 2-3 sene ne oldu da bu başbakan kötü oldu. Menfaatinize mi dokunduk? Ananasların yolunu mu kesti? Rafineri ile ilgili ihalelere mi bir şeyler oldu? Dert başka. Rant rant. Diyor ki bir ceketim vardı. Sevsinler senin ceketini. Yalana bak. Saraylar ne olacak. Amerika'da devasa bir çiftlikte oturacaksın. Gelen gidene de orada bir yer yatağı göstereceksin.

        "TÜRKİYE'DE İNZİVAYA ÇEKİLSEYDİN"

        Madem suçun yok herhangi bir sıkıntın yok sen de burada inzivaya çekilseydin. Said-i Nursi Sibirya'ya sürüldü. Sibirya'dan fırsatını buldu hemen Türkiye'ye döndü ve ben vatanımda öleceğim dedi. Sen Said-i Nursi'yi seviyordun ya. Yalan takiyye her numara var. Onların tuzakları varsa halkın da hakkın da bir tuzağı var bunu unutmayın.

        "KAYIŞ ATTILAR"

        Bunların iftira dolu dağıttıkları gazeteler broşürler var. Bunlar artık tamamı ile kayış attılar. Her türlü yalan iftira bunlarda var her şeyi yapabilirler. Ama biz yolumuza devam edeceğiz. Ya eski Türkiye diyeceğiz ya yeni Türkiye diyeceğiz. Biz yeni Türkiye'ye evet diyoruz.

        EDİRNE'DEKİ PANKARTI GÖRDÜ, SİLİVRİ'DE MİTİNG YAPTI

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne ve Tekirdağ mitinglerinden sonra sürpriz bir şekilde İstanbulSilivri'de miting yaptı. Akşam saatlerindeSilivriAtatürk Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Edirne mitinginde, "Sen verdiğin sözü tutarsın. SeniSilivri'ye bekliyoruz" yazılı pankartı gördüğünü, bunun üzerine programında olmamasına rağmenSilivri'ye geldiğini anlattı. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

        "HABER GÖNDERDİM"

        İki yıl önce dedim. Pensilvanya'daki zata haber gönderdim. Nerede? Türkçe Olimpiyatları'nda. Dedim ki; Çık gel, bak bu millet seni özlüyor. Suçun yok, hiçbir şeyin yok, çık gel. Niye gelmiyor. Vatanseversen gel, bu milleti seversen gel. Ama o bu milleti maalesef parçalamak için fitne, fesat üretiyor. İnanç değerlerimizle adeta oynuyor. İşte 30 Mart, bu oyunu bozmanın tarihi.

        "KÖPRÜYÜ YIKACAKLAR"

        Bunların büyükşehir adayı köprüyü mü yıkacakmış? Bunlar bir alem. Bunlar yapmak için gelmemişler zaten. Bunlar yıkmak için gelmişler. İyi tanıdığım biridir. Her şeyi yapmacıktır.

        (Sandık müşahidlerine) Sandıklarda kuş uçurtamayacaksınız. Sandıklara sahip çıkacağız namusumuz gibi. Tutanakları almadan sandıklardan ayrılmayacağız. Hemen anında o imzalı tutanaklarımızı ilçe merkezlerimize bildireceğiz. Onlar da il merkezimize bildirecek.

        YENİ BİR ZAFER

        Biz inşallah medyadan, ajanslardan neticeler gelmeden biz neticeyi kendi elemanlarımızdan alacağız. Tıpkı 94'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazandığımız gece gibi.Silivri'de böyle bir gece yaşayalım. İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığını yeniden açık ara kazanmak suretiyle yeni bir zaferi ilan edelim.

        İSTANBUL MİTİNGİ

        Pazar günü Yenikapı'da yapılan devasa alanda ilk mitingi yapacağız. Orada da diğerleri miting yapamaz. Bu alan 700 bin metrekarelik denize dolgu bir alan. Bu alanı tıklım tıklım doldurmamız lazım. Bizim hesabımız şudur. Metrekareye 4 kişi olarak hesap yapılır. O gün bakalım göreceğiz. Pazar günü Yenikapı'da buluşuyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ