Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ertuğrul Günay, Yoldan sapan biz değiliz

        AK Parti İzmir eski milletvekilleriErtuğrulGünay, Erdal Kalkan ve İlhan İşbilen İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenledikleri ortak basın toplantısında yaklaşan yerel seçimler ve Türkiye'deki son siyasi gelişmeleri değerlendirdiler.

        ŞAŞIRTAN PROTESTO

        Günayaçıklama yaptığı sırada, salonun arka kısmında yer alan yaklaşık 50 AK Parti mensubunun aralarında olduğunu belirterek, "Şu anda AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatından arkadaşlarımız aramızda. Kendilerine 'hoşgeldiniz' diyoruz' dedi. Bunun üzerine karşılanma nezaketine alkışlarla karşılık veren AK Partililer bir anda, 'Her yer Tayyip her yer Erdoğan', 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atmaya başladı. Sloganlara karşılık sessiz kalan AK Partili eski vekiller, grubun salondan çıkmasının ardından açıklamada bulundu.

        'HUKUK DEVLETİNDE GÖRÜLMEDİK BİR YOL SEÇTİLER'

        17 Aralık 2013'te hükümetin bazı üyelerini ve yakınlarını da kapsayan üç yolsuzluk soruşturması başlatıldığını hatırlatan Günay, "Bu soruşturma, kamuoyuna da yansıyan bilgi ve hukuki belgelere göre devlet imkanlarını kullanarak, bir bölümü haraç olarak vasıflandırılabilecek çeşitli rüşvet ve büyük yolsuzluk olaylarını kapsıyor. Milletten 'yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele' iddiasıyla oy istemiş bir siyasi partinin mensupları olarak biz bu iddiaların kararlılıkla üstüne gidilmesini ve AKP'nin bir an önce aklanması için hukukun olağan usullerle işlemesini istedik. Bizim ve kamuoyunun bütün bu haklı beklentilerine karşılık parti üst yönetimi, özellikle Sayın Başbakan, tam tersine ve şimdiye kadar hiçbir demokratik hukuk devletinde görülmedik bir yol seçti. Daha önce çeşitli olaylar karşısında haklı haksız destan yazdığını söylediği emniyet mensuplarını ve çok önemli soruşturmalarda kahraman olarak övdüğü adliye görevlilerini, bu kez soruşturmalar ve iddialar kendisine ve çevresine uzanınca en ağır, akıl almaz sözcüklerle itham etmeye, suçlamaya başladı. Binlerce emniyet görevlisi 2014 kışını sürgünlerde geçirdi, yüzlerce adliye mensubu aylar yıllar boyu emek verdikleri dosyalardan koparıldı." dedi.

        'BAŞBAKAN'IN İDDİA ETTİĞİ GİBİ BİR PARALEL YAPI YOK'

        Başbakan Erdoğan'ın, yolsuzluk ve rüşvet iddia ve soruşturmalarını önemseyen herkese, basın, siyaset, iş dünyası ve önemli kanaat önderlerine haksız, insafsız ağır ithamlar, suçlamalar yönelttiğini ifade eden Günay, "Hakkın, hukukun ve adaletin yanında duracak yerde, yolsuzluk iddia ve soruşturmalarının tam karşısında yer aldı. Adaletin işlememesi için bütün gücünü seferber, göğsünü siper etti. Soruşturmaların önünün kesilmesi için yeni yasalar çıkarmak dahil, devletin bütün kural ve kurumlarını yerle bir etti. Başbakan Erdoğan, hukuk devleti kurallarının işlemesi ve adaletin sağlanması yerine, hukuk devletini yıkmayı ve adaletle savaşmayı seçti ve hukuk devletine karşı örtülü bir darbe yaptı. Bugün Türkiye'de, Erdoğan'ın iddia ettiği gibi milli iradeye karşı bir paralel yapı yok. Yolsuzluk soruşturmalarının önünü kesmek için bizzat Erdoğan ve yakın çevresinin demokratik hukuk devletine karşı oluşturduğu, demokrasi ve hukuk dışı bir yapı var." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ