Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başbakan Başdanışmanı Mustafa Varank'ın avukatından ses kaydı açıklaması

        Başbakan Başdanışmanı Varank'ın avukatı Erdöl, müvekkiline ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının çoğunluğunun, montaj ses kayıtları olduğunu ileri sürdü.

        Başbakan Başdanışmanı Mustafa Varank'ın avukatı Fatih Erdöl, son günlerde çeşitli basın yayın organlarında ve internet sitelerinde müvekkili Varank'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

        Açıklamada, Varank'a ait olduğu öne sürülen kayıtların, "hukuka aykırı şekilde kaydedilip, hukuka aykırı bir şekilde yayınlandığının aşikar olduğu" belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        "Bu kayıtlar, çoğunluğu müvekkilimizin sosyal ilişki çerçevesinde yaptığı konuşmaların hukuka aykırı şekilde kaydedilip, hukuka aykırı bir şekilde yayınlandığı aşikar olan bir takım ses kayıtları yer almaktadır. Bu kayıtlar, çoğunluğu müvekkilimizin sosyal ilişki çerçevesinde yaptığı konuşmaların bağlamından koparılarak, önünün arkasının kesilmesi ve farklı konulardaki konuşmaların birleştirilmesi suretiyle elde edilen montaj ses kayıtlarıdır.

        Kamu görevlisi olan ve ifa ettiği görev gereği hizmete özel konuşmalar da yapan müvekkilimizin kanunun özüne aykırı olarak dinlenilmesi, Türk Ceza Kanununun Devletin Sırları ve Casusluk ile ilgili hükümlerini açıkça ihlal etmektedir. Anayasal güvence altına alınan hakların ihlali anlamına da gelen ve Türk Ceza Kanununda açıkça suç olarak tanımlanan bu eylemleri yapanların hangi karanlık odakların emellerine hizmet ettiği ortadadır."

        Açıklamada, "Müvekkilimize suç isnat edebilmek, irtibatta olduğu kişi, kurum ve kuruluşlara zarar vermek maksatlarıyla hukuka ve ahlaka aykırı olarak üretilmiş bu kayıtları hazırlayanlar ile çeşitli mecralarda yayınlayanlar hakkında yasal girişimler başlatılmıştır" ifadesine yer verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ