Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa Başbakan Erdoğan'dan sandık uyarısı, Başbakan Erdoğan: Kuş uçurtmayacağız

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Ankara Keçiören mitinginde halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, Mısır'daki idam kararlarına ilişkin "Tam 529 idam kararı. Ey Batı, neredesin? Sesin niye çıkmıyor? Hani Avrupa Birliği'nde idam kalkmıştı, niye sesiniz çıkmıyor" dedi. 30 Mart'ı hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Sandıklarınıza sahip çıkacaksınız. Kuş uçurtmayacağız, kuş" diye konuştu.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        - "Uyardığımız halde, Twitter merkezi hala yasak getirmiyor. Böyle bir olaya, yola gelene kadar ben 'hayır' dedim. Siz ne diyorsunuz? Mesele bitmiştir. Benim için kararı veren yer burası, millet. Televizyonlara çıkıyorlar, birkaç milletle birlikte yaşamayan, milletin dilini konuşmayan kişiler çıkıyorlar, 'AK Parti, Erdoğan prestij kaybediyor' diyorlar. Bizim prestijimiz ne sizin ne Avrupalının nezdinde, ne şunun, ne bunun nezdinde. Biz halkın ve hakkın nezdindeki prestijimize bakıyoruz"

        - "Twitter'ın savunmasını yapmak köşe yazarlarına mı kaldı ya hale bak. Bu ülkenin milletine, devletine karşı, bu ülkenin başbakanına 'Başçalan' diyen ahlaksızlara karşı, bunları savunmak size mi kaldı? Benim bakanıma kalkacak 'hırsız' diyecek, başkana 'hırsız' diyecek bunu savunmak ona mı kaldı? Buyurun sandığa giriyoruz"

        - “Sandıklarınıza sahip çıkacaksınız. Kuş uçurtmayacağız, kuş. Çoşkunuza teşekkür ediyorum. Aşkınıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir’i inşallah alıyoruz. Ankara’ya ‘Yavaş’lar yakışmaz. Hele CHP hiç yakışmaz. ”

        MISIR'DAKİ İDAM KARARLARI

        "Tam 529 idam kararı. Ey Batı, neredesin? Sesin niye çıkmıyor? Hani Avrupa Birliği'nde idam kalkmıştı, niye sesiniz çıkmıyor"

        YENİ BAŞBAKANLIK BİNASI

        "Bunlar bunu durdurmaya çalışıyor. Neyi durduruyorsun, her şey bitmiş, her şey yolunda. Sizin aklınız sonradan mı başınıza geliyor? Bunlar paralel yargı, paralel. Dedim ki ben de 'sıkıysa gel durdur' dedim, açık söyledim. Tabii bir kısım medya onlar da kalktılar, 'hukuka saygınızın olması gerekir.' Hukuk şu ana kadar neredeydi? Biz inşaatı bitirmişiz hukuk devreye giriyor. Böyle bir yargı olabilir mi? Dert başka. Dert bu ülkede taş üstüne taş konulmasın"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ