Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu Denizli, Kemal Kılıçdaroğlu Başbakana uygun bir ülke buldum

        Hacı SELAMOĞLU / DENİZLİ (AHT)

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Denizli'de Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesini eleştirerek, "İstediğin kadar yasak getir CHP iktidarından konuşan Türkiye yaratacağız" dedi. Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "CHP'nin iktidarında o yurt dışına kaçacak, ona uygun bir ülke buldum Ömer el-Beşir'in ülkesi Sudan" diye konuştu.

        BAHAR TEMİZLİĞİ

        Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

        Denizli haramilerin iktidarını devirip halkın iktidarını kuracak. Denizli ile bütün Türkiye gurur duyacak. Bahar geldi. Yağmur var, bereket, ağaçlar çiçek açtı. Evlerinizi temizliyorsunuz, bahar temizliği yapıyorsunuz. Denizli'ye bir göreve düşüyor. 30 Mart'ta bir bahar temizliği yapmaya hazır mıyız? Vallahi Recep duyarsa küser, bizi ilgilendirir mi? Onun ilgi alanı başka. Başçalan dava açmış bana, 'niye hırsız diyorsun' diye ben demiyorum bak meydanları görüyorsun unvanı ne? Sanıyor ki dava açınca ben çekineceğim, ben ondan korkacağım, sen ayakkabı kutusundan korkan adamsın ben senden neden korkacağım.

        TWITTER

        Türkiye'nin geleceği olan gençler, bütün düşüncesini 140 karakterle anlatan gençler. Tweet'ten korkan bir başbakan gördünüz mü ama o korkuyor. Biliyorsunuz diktatörler korkak olurlar. Baskı kurarlar, yasak getirirler. Sanıyor ki yasaklayınca gençler tweet atmayacak. Bizim gençler, taşı sıksa suyunu çıkarırlar. Tweet'in de suyunu çıkarmadı. İstediğin kadar yasak getir CHP iktidarından konuşan Türkiye yaratacağız.

        53 KADIN ADAY

        CHP ve Türkiye tarihinde bir partiden 53 kadın belediye başkanı çıktı. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz sayısı daha fazla artacak, daha fazla siyasete katılmanızı istiyorum. Kadının eli bir yere değerse orada temizlik kendiliğinden gelir. Temizliği yapan kadındır. Siyasette de temizliği sizler yapacaksınız. Daha düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapıyordu. Elinden aldım onu. Bütün Türkiye duysun ister başı açık ister kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var.

        ÖZGÜRLÜK

        Gençler siz hiç bu başçalanın işsizlikten bahsettiğini duydunuz mu? Niye etmiyor çünkü Bilal oğlan dahil bütün sülalenin işi var. Alnının teriyle para kazanma işi değil para istifleme işi, ne parası haram para. Bu seçimlerde ilk kez 2,5 milyon gencimiz sandık başına gidecek. Önünüzde iki seçenek var ya özgürlükten yana oy kullanacaksınız ya facebook, twitter bunları kullanacaksınız ya diktatörden yana oy kullanacaksınız size yasak getirecekler. Neden yana oy kullanacaksınız özgürlükten yana kullanmanızı istiyorum. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşımanın yolu özgürlükten yana geçer. 2,5 milyon gence açıkça söylüyorum. Senin düşüncene katılmasak bile senin düşünceni özgürce açıklamanın güvencesi ben olacağım.

        SUDAN

        Düne kadar, 'Şu CeHaPe var ya' diyordu o sadece eleştirirmiş hiç projeleri olmazmış. Bunları duymaz sağır sultan, darbeci, diktatör, malı götüren, yürütme organının başı duymaz bunları. Ama ben milletime anlatacağım. CHP'nin iktidarında o yurt dışına kaçacak, buraya yazıyorum ona uygun bir ülke buldum Ömer el-Beşir'in ülkesi Sudan. Katliam yapmaktan, uluslararası mahkemede yargılandı ve mahkum oldu. Gencecik binlerce çocuk öldürdü, yolsuzluk yaptı. İkisi bir araya gelsin konuşsunlar. O diyecek ki 'senin ki hikaye ben şöyle yaptım' öbürü diyecek ki 'ben 85 milyar avro götürdüm'. Ama söz nereye giderse gitsin bağımsız mahkemede onun yargılanmasını sağlayacağım hiç kimsenin endişesi olmasın.

        KAMPANYA

        Başçalana bir önerim oldu. Sen götürüyorsun, çocukların götürüyor, aile boyu götürüyorsunuz. Kaç liraya doyacaksanız ? Allah aşkına bana söyleyin, bir uluslararası yardım kampanyası açalım, sana bu parayı verelim bu milletin yakasından düş. Ama kaç lirayla doyacağının hesabını hala yapamadı. Doymaz değil mi? 30 Mart'ta biz doyuracağız. Ne diyordu 'ben yürütmenin başıyım' diyordu. Vallahi doğru, yürütmenin başı, nasıl yürüttüğünü biliyoruz.

        AYET

        İnançlarımız konusunda düne kadar bize atmadıkları iftira kalmadı. Allah büyüktür ya en son hani şu üç seferde 1,5 milyon dolar götüren çikolata kutusunda, Egemen Bağış'ın ses kaydı çıktı. Kaç yurttaşım dinledi bilmiyorum. Bizim inancımız şudur. Allah'ın kelamıyla dalga geçilmez ama onlar yaptılar. 'Ben her cuma Google'dan bir ayet indiriyorum ve onu sallıyorum', bu bizim inancımızda yoktur... Biz herkesin inancına saygı gösteririz. Şimdi ben özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu ona göre kullanın. Harama ortak olmayın, helale ortak olun. Kul hakkı yiyenden yana olmayın, kul hakkı yemeyenden yana olun.

        NOTLAR...

        Kılıçdaroğlu uçak rötarı nedeniyle mitinge 1 saat 20 dakika gecikmeyle geldi, yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti.

        Kılıçdaroğlu kenttilk önce Çardak ve Bozkurt ilçelerine uğrayarak seçmenle buluştu, belediye başkan adaylarına destek istedi.

        Sağanak yağmura aldırmayan vatandaşlara Kılıçdaroğlu, "Madem siz ıslanıyorsunuz ben de ıslanacağım" diyerek kendisinin konuşması için kapalı olarak tahsis edilen kürsünün dışına çıktı, büyük alkış aldı.

        Kılıçdaroğlu'nu görmek ve dinlemek için gelen vatandaşlar ağaçlara tırmandı.

        "Başbakan Kemal" sloganları atıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ