Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rize'de orman yangını

        Rize'nin Ardeşen ilçesi Işıklı Köyü kırsalındaki çam ormanlarında öğle saatlerinde çıkan yangın, kontrol altına alınamadı.

        Işıklı Köyü Afyon Baba Tepesi mevkisinde öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çam ağaçları ve çalılıkların bulunduğu bölgede orman yangını çıktı. Köylülerin fark ederek söndürmeye çalıştığı yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çam ağaçlarıyla kaplı yaklaşık 15 hektarlık bir alana yayıldı. Yangını söndürmek üzere Rize, Ardeşen ve çevre belediyelerden itfaiye araçları, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait söndürme araçları, AKUT ve AFAD ekipleri de bölgeye sevk edildi. Yangının özellikle yol olmadığı için ulaşılamayan yüksek kesimlerde yayılmaya devam ettiği, söndürme çalışmalarının da sürdürüldüğü belirtildi. Bölgede iki ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

        Yangın söndürme çalışmalarına katılanlar, "Yangın çok büyük ve giderek etkisini artıyor. Bu önlemlerle söndürülecek gibi değil" dedi.

        RİZE VALİSİ NURULLAH ÇAKIR'DAN AÇIKLAMA

        Rize Valisi Nurullah Çakır, Ardeşen ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

        Rize Valisi Nurullah Çakır, yaptığı açıklamada, "Öğle saatlerinde yangının başladığı yönünde bir ihbar aldık. Yangın tepeden başladığı ve tepe noktasında ulaşım olmadığı için müdahalede zorlandık. Ancak bölgede yangın hızla ilerliyor, akşam 20.00 sularından itibaren yangın, bölgedeki Yeniay, Şenyurt ve Orta mahallelerine yaklaşmaya başladı. Bunun üzerine can güvenliğini ön planda tutarak önlemlerimizi aldık. Ateş hattındaki evlerimizin olduğu bölgeye itfaiye ekiplerini konuşlandırdık.

        Afat ekipleri, sağlık ekipleri ve güvenlik birimlerimiz de buralarda konuşlandırılmış durumda. Bazı bölgelere ulaşım imkanı olmadığı için her noktaya araçlarla müdahale etme imkanımız olmuyor. Müdahale eden ekiplerin can güvenliğini tehlikeye atmadan yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şu an için yangının çıkış nedenini bilemiyoruz. Bununla ilgili araştırmalarımızı, yangını söndürdükten sonra yapacağız.

        Vatandaşlarımız her türlü uyarıyı dikkate almasını rica ediyoruz. Ancak, yangın söndürme çalışmalarına katılacak olan vatandaşlarımızın, yangın bölgesine araçları ile giderek yoğunluk oluşturmamasını rica ediyoruz. Çünkü bölgede itfaiye ekipleri su taşıma çalışması yürütmektedir" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ