Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muhtarlık kavgası silahlı çatışmaya dönüştü,Gaziantep'te mutarlık kavgası silahlı çatışmaya dönüştü

        Gaziantep'te, birbirine akraba olan iki aile arasında muhtar adaylığı nedeniyle çıkan tartışma, tüfek ve tabancaların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. Olayda 3'ü ağır 9 kişi yaralandı.

        Olay, saat 16.00 sıralarında Traktörcüler Sitesi'nde meydana geldi. Oğuzeli'nin Kantara Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı olan Hasan Demirel'in karşısına, akrabaları olan Karacaoğlu Ailesi'nden bir kişi muhtar adayı olarak çıktı. Traktörcüler Sitesi'nde işyeri bulunan Hasan Demirel, kendisine rakip olan kişinin aynı sitede işyeri bulunan akrabası Esat Karacaoğlu'nun yanına gitti. Demirel, Esat Karacoğlu'na yakın akrabası olan kişinin adaylıktan çekilmesi için aracı olmasını istedi. Bunun üzerine Esat Karacaoğlu'nun çağırdığı muhtar adayı, Demirel'in bu isteğine olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine iki muhtar adayı arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Sitede bulunan esnafın araya girmesiyle önlenen kavganın tarafı olan muhtar adayları telefonla ulaştıkları yakınlarından yardım istedi.

        SİLAHLI ÇATIŞMA YAŞANDI

        Muhtar adaylarının telefonuyla Traktörcüler Sitesi'ne gelenlerin de katılmasıyla büyüyen kavga, bir anda silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında ateşlenen av tüfeği ve tabancalardan çıkan saçma ve kurşunlar, Demirel ve Karacaoğlu ailesine mensup 9 kişiye isabet etti. Çatışma sırasında seken kurşun ve saçmalar, çevrede bulunan çok sayıda işyeri ile araca da isabet ederek hasara yol açtı.

        İhbar üzerine gelen polislerin sonlandırdığı kavgada, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 9 kişi, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Polis, kavgaya karıştığı saptanan bazı kişileri gözaltına alırken, olay yeri, yaralıların tedavi gördüğü hastaneler ile 2 ailenin yaşadığı Kantara Mahallesi'nde güvenlik önlemi alındı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ