Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama, düşürülen Suriye uçağı

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "3 gün önce Suriye rejiminin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde şerefli pilotlarımız 'Türk hava sahamız ihlal edilemez' diyerek gereken dersi verdi. Ne havadan ne karadan ne denizden... Hiçbir güç bu asil vatanın herhangi bir karışını ihlal edemez. Ama muhalefete bakın, bazı basın yayın organlarına bakın, diyorlar ki; 'seçim için bunu yaptılar...' Yani Suriye uçaklarına biz mi 'hava sahamızı ihlal edin de seçim yatırımı olsun' dedik? Suriye uçakları ihlal ettiğinde sessiz mi kalsaydık?" dedi.

        Yerel seçim çalışmaları kapsamında Beyşehir'de düzenlenen mitingin ardından Derebucak ilçesine geçen Davutoğlu, burada vatandaşlara hitap etti.

        30 Mart seçimlerinin sadece bir yerel seçim olmadığını anlatan Davutoğlu, dünyanın her yerinde al bayrağı onurla dalgalandıran AK Parti üzerine oyunlar oynandığını söyledi.

        Seçimlerde AK Parti'ye gönül verenlerin bu oyunu bozacağına dikkati çeken Davutoğlu, kim olursa olsun, ne yaparsa yapsın Türkiye'nin son 12 yılda dünya ülkesi olmasının baş mimarı AK Parti'ye kimsenin çelme takamayacağını belirtti.

        Davutoğlu, daha sonra Derebucaklı olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden aday olan Tahir Akyürek ile Derebucak Belediye Başkan adayı Ahmet Kısa için destek istedi.

        Daha sonra Seydişehir ilçesine geçen Davutoğlu, burada partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Seydişehir meydanında dalgalanan milli birliğin sembolü al bayrakların dünyanın her yerinde dalgalandığını ve dalgalanmaya da devam edeceğini dile getirdi. 30 Mart'ta Seydişehirlileri "gür bir sesle" AK Parti kadrolarına destek vermeye davet eden Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

        "AK Parti kadrolarına destek verecek misiniz? Siz destek verdiğiniz müddetçe biz de dünyanın neresinde olursa olsun Seydişehirliler ve bütün Konyalılar için gece gündüz uyumadan çalışacağız. Ereğli'ye giderken ilçeye bağlı Belkaya beldesinde yaşlı bir vatandaşın evine misafir olduk. Bana, geçtiğimiz yıllarda kendisinin ve eşinin kalp ameliyatı olduğunu söyledi. 'Hastaneye giderken, (acaba ne kadar fatura gelecek?) diye çok korkuyorduk. Ankara'da büyük bir hastanede ameliyat oldum. Gelen fatura sadece 4 liraydı. O da telefon faturasıydı. Bunun dışında tek bir kuruş ödemedim. Allah bu devlete, millete zeval vermesin' dedi. 12 yıl önce bu yaşlı amcalar hastanelerde rehin kalıyordu. Bu hükümetin AK Parti'nin şefkatli elinden razı mısınız? Bir kardeşimiz Kulu'da yolumu kesti ve 'Bu hükümete teşekkür borçluyuz. Ben 40 senedir gurbetçiyim. Sizler hükümete gelene kadar kimliğimizi nerdeyse saklıyorduk. Utanıyorduk (Türküz) demeye. Ama şimdi sokağa çıktığımızda herkesin gözünün içine bakıyor ve ah bir sorsalar da (Türküz) diye haykırsak diye bekliyoruz' dedi. Çünkü artık pasaportlarımız daha kıymetli, Türk lirası daha kıymetli. Bir milletin onuru, bu albayrağın onuru bu hükümetin bir devletin kudretiyle olur. Allah bu devlete millete zeval vermesin. Şefkatli ve kudretli devletimiz daha da güçlü kılsın."

        Davutoğlu, 90'lı yıllarda olduğu gibi karanlık yılların koalisyonlarına geri dönmeye çalışanların olduğunu, bu milletin bunlara izin vermeyeceğini aktardı.

        Bütün mazlumlara yardım etme kudretinin Türkiye'ye nasip olduğunu vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Borç isteyen Türkiye'den nereye geldik. Gayri safi milli hasılamız 4 misli büyüdü. İhracatımız 4 misli arttı. Kişi başı düşen gelirimiz 4 misli arttı. Allah'ın izniyle geçen sene IMF borç defterini kapattığımız gibi mazlum milletlere 3 milyar dolar yardım eli uzattık. Bu milletin gönlü ganidir. Somali'ye 20 yıl hiç uçak inmemişti. Onlar 'dünya bizi unuttu zannediyorduk. Kimse bizim hatırımızı sormuyordu. Açlıktan, susuzluktan bebeklerimiz ölüyordu ama bir Ramazan günü Somali'ye Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının uçağı indi, onunla birlikte bereket geldi, yardım indi. Allah Türklerden razı olsun' diyor. Şimdi bu paralel yapılar Somali'ye yaptığımız yardımı eleştiriyorlar. Onlar ne derlerse desinler. Söz Seydişehir Meydanı'ndaki kardeşlerimizdedir."

        TSK'NIN SURİYE UÇAĞINI DÜŞÜRMESİ

        Davutoğlu, TSK'nın Suriye uçağını düşürmesiyle ilgili şunları kaydetti:

        "3 gün önce Suriye rejiminin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde şerefli pilotlarımız 'Türk hava sahamız ihlal edilemez' diyerek gereken dersi verdi. Ne havadan ne karadan ne denizden... Hiçbir güç bu asil vatanın herhangi bir karışını ihlal edemez. Ama muhalefete bakın, bazı basın yayın organlarına bakın, diyorlar ki; 'seçim için bunu yaptılar...' Yani Suriye uçaklarına biz mi hava sahamızı ihlal edin de seçim yatırımı olsun dedik? Suriye uçakları ihlal ettiğinde sessiz mi kalsaydık? İşte şimdi Seydişehir'in bu aziz insanları bunlara cevabı verecek. Türk hava sahası ya da kara sınırını ihlal eden herkese gerekli dersi veren bu hükümetimiz ve ordumuzdan razı mısınız? Bunun yerine hükümetimiz ve görevini hakkıyla yapan ordumuzun yanında durmak yerine, Suriye rejiminin ağzını kullananlara gerekli dersi vermeye hazır mısınız?"

        Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal için destek istedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ