Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bağcılar'da freni patlayan halk otobüsü, halk otobüsü devrildi

        Bağcılar'da freni patlayan halk otobüsü dehşet saçtı. İki araca çarptıktan sonra, elektrik direği ve ağaçları deviren otobüs, doğalgaz kutusunu patlatıp girdiği bina bahçesinden boş arsaya uçtu. Yoldan geçen yabancı uyruklu bir kişi devrilen otobüsün altında kalıp yaşamını yitirdi. Otobüs içerisinde ve kaza anında sokakta fazla kişi bulunmaması olası bir faciayı önledi.

        Kaza, Evren Mahallesi Koçman Caddesi üzerinde 20.30 sıralarına meydana geldi. İçerisinde yolcu bulunmayan Cengiz Gümüştaş yönetimindeki Güneşli-Eminönü hattında çalışan 34 GJ 6658 plakalı halk otobüsünün freni patladı. Cumhuriyet Caddesi'nin kesiştiği kavşaktan itibaren frenleri tutmadan ilerleyen otobüs, yaklaşık 700 metre boyunca bu şekilde seyretti. Atatürk Bulvarı istikametinde ilerleyen otobüs, iki arabaya çarptıktan sonra karşı şeride geçti. Yol kenarındaki elektrik direği ve ağaçları yerinden söken otobüs, bir binanın bahçesine girdi. Bahçedeki doğalgaz kutusunu da deviren otobüs, boş arsaya uçarak devrildi. Kaldırımda yürüyen yabancı uyruklu Ali Al Kılanı (27) devrilen otobüsün altında kalıp yaşamını yitirdi.

        Otobüsün altında çok sayıda yaralı olduğu bilgisi üzerine bölgeye polis, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü Gümüştaş, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gümüştaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Otobüsün altında kalanlar olduğu bilgisi üzerine bölgeye itfaiye kurtarıcı aracı getirildi. Vinçle kaldırılan otobüsün altında kimse olmadığı belirlendi.

        Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ