Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deniz Seki'ye tekrar cezaevi yolu

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        YARGITAY Ceza Genel Kurulu, ünlü şarkıcı Deniz Seki'nin "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. 218 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Seki, bu kararla yaklaşık 3.5 yılı daha cezaevinde geçirecek.

        BAŞSAVCILIK ONAMA İSTEMİŞTİ

        İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Seki'ye uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Seki, yerel mahkemenin bu kararını temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay Başsavcılığı, cezaların onanmasını isteyeyerek, Yargıtay 10. Ceza Dairesi'ne göndermişti.

        DAİRE BOZDU AMA...

        Ancak dosyayı görüşen Yargıtay 10. Ceza Dairesi, Seki'ye 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını oyçokluğuyla bozdu. Seki'nin suçunun "uyuşturucu ticareti yapmak" değil "uyuşturucu ticaretine yardım etmek" olduğunu belirten Daire, cezanın yarı oranında indirilmesine hükmetti.

        BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

        Dosya yerel mahkemeye gideceği sırada Yargıtay Başsavcılığı'ndan Daire'nin bozma kararına itiraz etti. Başsavcılık Seki'nin "uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan cezalandırılmasını istedi. İtiraz üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun gündemine geldi.

        3,5 YIL DAHA YATACAK...

        Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Başsavcılığın itirazını kabul etti. Böylece Deniz Seki'nin 6 yıl 3 aylık hapis cezası kesinleşmiş oldu. Seki, kararın yerel mahkemeye ulaşmasının ardından kalan 3,5 yıllık cezasını çekmek üzere cezaevine girecek. 24 Şubat 2009'da tutuklanan Seki, yaklaşık 218 gün cezaevinde kaldıktan sonra 2 Ekim 2009'da tahliye edilmişti.

        DENİZ SEKİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

        İşte Deniz Seki’nin açıklaması.

        Bugün medyada hakkımda çıkan haberlerle ilgili olarak henüz elime ulaşan bir karar yok, Avukatlarım konuyla ilgili hukuki süreci takip ediyorlar.

        Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararının bana tebliğ edilmesi üzerine olağanüstü yasa yollarına başvuracağım gibi Özel yetkili mahkemelerle ilgili olarak yapılan yasal düzenlemeler çerçevesinde yeniden yargılanma talebiyle Anayasa Mahkemesine de başvuru hakkımı kullanacağım.

        Ben Allah katında da vicdanen de masumum ve bu masumiyetimi yasalar çerçevesinde de isbat edeceğim.

        Yargıya ve hak ettiğim adaletin bana teslim edileceğine olan inancımla tüm sevenlerimin benim için dua etmelerini diliyorum.

        Saygılarımla,

        DENİZ SEKİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ