Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de gergin anlar!,İzmir'in Ödemiş İlçesinde AK Parti kazandı diğer partilerden itiraz geldi

        İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, belediye başkanlığı seçimini AK Parti'li Mahmut Badem kazanırken, diğer partiler sayıma itiraz etti.

        CHP İlçe Başkanı Hikmet Güriş, ilçedeki seçimlerde bazı sorunlar yaşandığını belirtti. MHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmazer ve BBP Belediye Başkan Adayı İsmail Çevik ise İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak oyların tekrar sayılmasını istedi.

        Sayımın tekrar yapılması talebinin, seçim torbalarının seçim kuruluna geç gelmesi, sandık kurulu başkanlarından bazılarının tutanakları mühürlü torbanın içine koymadan elde getirmesi, sonrasında mühürlü seçim torbasına koymaya çalıştıkları iddiasıyla yapıldığı açıklandı. Dün (pazar) akşam bu iddialar nedeniyle ilçede gerginlik yaşandı. Seçim Kurulu binası önüne gelen kalabalık bir grup, dakikalarca hükümet ve Başbakan aleyhine sloganlar attı. Bunun üzerine bölgede polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Sonuçlar, Seçim Kurulu'ndan ancak saat 06.30 alınabildi. AK Partili Mahmut Badem'in 34 bin 480 oy, CHP'li Bekir Keskin'in 33 bin 037 oy, MHP adayı Mehmet Yılmazer'in 17 bin 847 ay aldığı belirtildi.

        İTİRAZLAR YAPILDI

        MHP'li Mehmet Yılmazer ile BBP Başkan Adayı İsmail Çevik, seçim kuruluna itiraz dilekçelerini verdi. CHP'de de öğleden sonra Yönetim Kurulu toplandı. İlçe Başkanı Hikmet Güriş, "Seçimlerde şaibe olmaması için oyların bir kez daha sayılmasını, gözden geçirilmesini istiyoruz. Gece yaşanan sorunları hakimler de gördü. Bazı sorunlar yaşandı. Saat 02.00-02.30'da torbaların geldiği görüldü. Tekrar oyların sayılmasını istiyoruz. Seçimlerde bir kazanan, bir kaybeden olacaktır. Kazanan arkadaşa başarılar dilemek bizim görevimiz. Bunu yapacağız. Oyların tekrar sayımı için hukukçu arkadaşlarımız partide çalışmaya başladılar. Bugün itirazımızı yapacağız" dedi.

        BADEM TEŞEKKÜR ETTİ

        AK Parti'den yeniden belediye başkanlığına seçilen Mahmut Badem, sabaha karşı seçim koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada, "Ödemiş'te halkımızın teveccühü AK Parti'den yana oldu. Kaldığımız yerden yola devam edeceğiz. Devletin gücünü Ödemiş'e taşıyarak, bölgemizin kaderini değiştireceğiz. Kalp kırmadan, kalp kazanarak herkese eşit mesafede bir yönetim sergileyeceğiz. Sabaha karşı haberini aldığımız seçim zaferimiz Ödemiş'e hayırlı olsun. Emeği geçen başta ilçe başkanımız Ali Hadim'e, kadın ve gençlik kollarımıza ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ