Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Marmaris'te CHP'li Ali Acar'ın evine silahla saldıran zanlı yakalandı

        Marmaris'te, seçim gecesi CHP'li Belediye Başkan adayı ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın evine yapılan silahlı saldırının faili Muğla polisinin titiz çalışmasıyla yakalandı. Zanlının 20 suçtan sabıkası bulunduğu ve üzerindeki silahın ruhsatsız olduğu anlaşıldı.

        Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Armutalan Mahallesi Şehit Ahmet Benler sokağında, Ali Acar'ın evine kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleşti.

        Silahlı saldırgan olayın ardından izini kaybettirerek kayıplara karıştı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Marmaris Asayiş Büro amirliği ekipleri tarafından Marmaris'te kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Marmaris'in giriş çıkışlarında geniş güvenlik önlemi alındı.

        Asayiş Şube ve Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası olaya adı karıştığı bildirilen H.İ.Y. (32) isimli şüpheli polis tarafından silahlı saldırıda kullanılan ruhsatsız tabancayla Marmaris'te yakalandı.

        Şüpheli H.İ.Y'in, poliste alınan ilk ifadesinin ardından suçunu itiraf ettiği ve amacının sadece korkutmak olduğunu söylediği öğrenildi. Şüpheli, Belediye Başkanı Ali Acar'ın korumalarının kendisine el-kol hareketi yaptığı, daha önce de aralarında bu nedenle husumet olduğunu ileri sürdü.

        Polis tarafından gözaltına alınan H.İ.Y'in daha önce de değişik suçlardan 20 sabıkasının bulunduğu ileri sürülürken, olayda kullandığı 48 SH 054 plakalı aracı da yaklaşık 15 gün önce kiraladığı iddia edildi. Yakalanan şüphelinin Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılması bekleniyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ