Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hüseyin Çelik'ten cumhurbaşkanlığı açıklaması

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ilk defa mı duyuluyor? 'Ben gideceğim artık torunlarımı seveceğim' demesini kimse beklemiyor herhalde. Sayın Başbakanımız bugünkü aldığımız sonuçlara baktığımız zaman isterse Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Parti olarak da biz kendi yanında oluruz ve Cumhurbaşkanı olması için herkes üzerine düşen neyse bunu yapar. Halkımızda sayın Başbakanı, Cumhurbaşkanlığına taşır" dedi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklamaları eleştiren Çelik, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını izlerken hayretler içerisinde kaldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun 'bir cadı acı' başlatılacağının yönünde açıklamasının olduğunu anımsatan Çelik, "Karşımızdan bu sonuçlardan hiç ders çıkarmamız bir Genel Başkan var. Çünkü CHP, MHP ve BDP seçim boyunca negatif bir propaganda yaptılar. Hep 17 Aralığın gölgesinde propaganda yaptılar. Bu 17 Aralık operasyonu olmasaydı acaba sayın Kılıçdaroğlu meydanlarda ne söyleyecekti?" diye sordu.

        "LÜTFEDİN ŞUNLARA CEZASI VERİLSİN"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nin balkonundan yaptığı konuşmanın içeriğinde 'cemaate yönelik' operasyon sinyalinin algılandığının sorulması üzerine Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Hukuk devletinde suç varsa ceza vardır. Ama suç yoksa ceza olmaz. Cadı avı başlatmak bizim aklımızın köşesinden bile geçmez. Lütfedin şunların cezası verilsin. Eğer bir ülkenin Dışişleri Bakanının makamında yapılan son derece kozmik toplantıyı ister alan dinlemesi ister böcek, sinek… Ama bunların failleri ortaya çıkartılırsa bunların cezası verilmesi mi? Suriye giden yardımı bir tabur askerle basan, engelleyen insanlarla ilgili bir suç teşkil edilmişse bunlara gerekli şey yapılmasın mı? Bir insan kamu verdiği unvanı, devletin kendine verdiği unvanı başka güçlerle birleştirerek eğer manipülasyonlar yapmışsa, siyaseti dizayn etmeye kalkmışsa ve devlet yönetimini siyasi iradenin yapması gerekirken kendileri bir başka türlü manevralar içerisinde olmuşsa bunlarda tespit edilmişse gereği yapılır. Sayın Başbakan orada dikkat ederseniz mücadele edeceğiz ama hukuk içerisinde dedi. Hukuk içerisinde kaldığınız zaman kimsenin hukuka itirazının olmaması lazım."

        "SAYIN BAŞBAKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLECEĞİNİ İLK DEFA MI DUYUYORUZ"

        Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olup olmayacağının sorulması üzerine ise Çelik, "Zaten sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ilk defamı duyuyoruz. İlk defa duyulan bir şey mi? Bu yeni bir şey değil bu. Sayın Başbakan 12 yıldır Başbakanlık yapıyor. Bunca devlet tecrübesine, bunca uluslararası birikime rağmen sayın Başbakanın bu üç dönem kuralı devam ederse 'efendim ben gidiyorum artık torunlarımı sevecem falan' demesini kimse beklemiyor herhalde. Sayın Başbakanımız bugünkü aldığımız sonuçlara baktığımız zaman isterse Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Parti olarak da biz kendi yanında oluruz ve Cumhurbaşkanı olması için herkes üzerine düşen neyse bunu yapar. Halkımızda sayın Başbakanı, Cumhurbaşkanlığına taşır. Ama derse ki ben icranın başında kalmak istiyorum devam edeceğim, devam etmek istiyorum zaten karizmatik bir lider olarak 8 seferdir kendi partisini galip yapan ve 8 seferdir halkın teveccühüne mazhar olan bir siyasi liderin aslında Türkiye bulunması, böyle bir liderin olması büyük bir şanstır. Cumhurbaşkanlığı meselesi bugün oturulup da kendi aramızda konuşulmuş değildir. Ama önümüzdeki günlerde bunlar elbette konuşulacaktır. Kendisinin ne istediği önemlidir" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ