Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tokat'ta seçim gerginliği,Tokat'ta seçim gerginliği sebebiyle bir minibüsün taşlanması sonucu 4 kişi yaralandı

        Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde yaşanan seçim gerginliği nedeniyle bir minibüsün taşlanması sonucu 4 kişi yaralandı. Tokat Vali Mustafa Taşkesen tarafları barıştırdı.

        Yeşilyurt'ta iki gündür devam eden seçim gerginliği sonucu yaralı sayısı 12'ye çıktı. MHP'ye ait seçim aracının taşlanması sonucu meydana gelen olayda 4 kişi yaralandı. Yaralılar Artova ve Tokat Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Yaşanan olaylar nedeniyle Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Yeşilyurt Kaymakamı İsmail Toprak'ı makamında ziyaret ederek bilgi aldı. Vali Taşkesen, olayların sona ermesi için sağduyu çağrısında bulundu. Vali Taşkesen, yaşanan olayla ilgili olarak 1 kişinin gözaltına alındığını, bugünde savcının talimatı ile 2 kişinin daha gözaltına alınacağını söyledi.

        Seçimin ardından mahalli, lokal çatışmalar meydana geldiğini belirten Vali Taşkesen, olayların kan davasına dönüşmemesini istediklerini belirterek, "Karşılıklı iki grup arasında çıkan kavga nedeni ile dün 8 kişi bugün de biz ilçeye intikal ettiğimiz sırada 4 kişi yine böyle arabanın taşlanması neticesinde ufak yaralanmalar olmuştur. Dediğimiz gibi lokal hadiseler. Biz de iki tarafı sağduyuya davet etmek için geldik. Daha önce güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri aldılar, seçimden önce ve sonra. Biz de taraflarla kendimiz konuşarak sağduyu yaklaşımlara kendilerini davet edeceğiz" dedi.

        VALİ TAŞKESEN, TARAFLARI BARIŞTIRDI

        Vali Taşkesen, ilk olarak AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kazım Misafir ve MHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kübra Sever Taşkıran'ın babası Ali Sever ile görüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşmelerin ardından Vali Taşkesen, iki tarafı bir araya getirdi. Esnaf Kooperatifi Başkanlığı'ndan istifa etmediği gerekçesi ile adaylığı düşürülerek yerine kızını aday gösteren Sever, sağduyu çağrısında bulunarak, "Biz seçmenlerimize her zaman, bugünde daha evvelde söyledik. Sağduyulu davransınlar. Dünyanın altında biz kalmadık. Her ne olursa olsun, biz her zaman için birlik ve beraberlikten yanayız. Seçmenlerimiz kesinlikle olaya meydan vermesinler. Taşkınlık yapmasınlar" diye konuştu.

        AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kazım Misafir ise Yeşilyurt'taki daha önceki birlik ve beraberliğin devam etmesini istediğini belirterek, "Hemşehrilerimizin böyle bir olaylara girmesine razı değilim. Yanlış bir hareketim olmaz. Bundan böyle geçmişte nasıl isem bugün de aynı hizmeti Yeşilyurt'ta görevimi devam ettireceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

        Karşılılık yapılan sağduyu çağrısının ardından kaymakamlık binası önünde her iki partili grubun da katılımı ile taraflar barıştırılmaya çalışıldı. Ali Sever ilk önce tokalaşma teklifini kabul etmezken, Vali Taşkesen ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ve partililerin ısrarı sonucu iki taraf da tokalaştı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ