Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Belediye Başkanları mazbatalarını almaya devam ediyor,Belediye Başkanları mazbatalarını teslim alarak göreve başlıyor

        YOZGAT

        Yozgat Belediye Başkanlığına seçilen Kazım Arslan, mazbatasını alarak göreve başladı.

        Arslan, partililerle adliye binasına giderek İlçe Seçim Kurulu Başkanı Galip Akpınar’dan mazbatasını aldı.

        Arslan, kendisine oy veren vermeyen tüm Yozgatlılara teşekkür ederek, tüm vatandaşların oylarının kıymetli olduğunu söyledi.

        Kendilerine verilen oyun da verilmeyen oyun da bir anlamıolduğunu dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

        "İnşallah biz bunun farkındayız ve işimiz bundan sonra başlıyor. Bugüne kadar olan kısmı başka bir fasıldı bundan sonrası için beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu biliyorum. Bizimle ilgili ümit edilen şeylerin ne kadar yüksek olduğunu biliyorum. Yozgat’ın ihtiyaçlarının ne denli yüksek olduğunu yerel hizmetler manasında biliyorum. İnşallah bundan sonra gayretimiz bütün beklentilere cevap verecek şekilde olacaktır."

        Aldığı oyun hakkını verecek çalışmalara imza atmanın gayretiyle çalışacağını kaydeden Arslan, "Benimle birlikte belediye meclisine seçilen bütün arkadaşlarımızla, onun dışında AK Parti’nin bütün teşkilatları bunun şuurundayız. Allah utandırmasın, Allah yardımcımız olsun. Bugünden itibaren AK Parti’nin değil Yozgat’ın belediye başkanıyız. İnşallah bütün Yozgat’ın beklentilerine uygun icraat yapmayı ve hoş seda bırakmayı Cenab-ı Hak bize nasip etsin" dedi.

        TOKAT

        AK Parti'den Tokat Belediye Başkanlığına seçilen Eyüp Eroğlu, mazbatasını aldı.

        Tokat Adliyesinde Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Erhan Özkan'dan mazbatasını alan Eroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 30 Mart'ın kendisi için geride kaldığını söyledi.

        Bugünden itibaren herkesin başkanı olduğunu belirten Eroğlu, kendisine ve partisine destek veren herkese teşekkür ederek, "Güzel hizmetler yapacağız. Tokat'ta neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden herkesin başkanı olarak 5 yıl hizmet yapacağız. İnşallah Tokat'ı iyi noktalara getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

        Eroğlu ve beraberindekiler, adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

        CEYLANPINAR

        Ceylanpınar Belediye Başkanlığına seçilen Menderes Atilla, mazbatasını aldı.

        Beraberindeki yaklaşık bin kişilik AK Parti'li grupla İlçe Seçim Müdürlüğüne giden Atilla, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emine Akman'dan mazbatasını aldıktan sonra partilileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Atilla daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında evine gitti.

        Jandarma ve polis ekiplerinin ilçede aldığı güvenlik önlemleri devam ediyor.

        İlçede belediye başkanlığı seçiminin ardından BDP'nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itirazın reddedilmesini bahane eden grupların iki gündür sürdürdüğü olaylarda, kamu binaları, park ve birçok iş yeri zarar görmüştü.

        EDREMİT

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde 2014 Mahalli İdareler Seçimleri'ni resmi sonuçlara göre CHP adayı Kamil Saka kazandı.

        30 Mart Mahalli seçimler neticesinde Edremit Belediye Başkanı seçilen Kamil Saka ve meclis üyeleri Edremit Adliyesinde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ve Edremit Körfezi'nde görev yapan CHP'li eski belediye başkanlarının da katıldığı törende duygulu anlar yaşandı.

        Mazbata törenine dair kısa bir açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, kendilerine oy veren-vermeyen tüm yurttaşlara teşekkür ettiğini ve herkese eşit mesafede adaletli hizmet götüreceklerini söyledi.

        Saka, "Edremit 64 yıldır sosyal demokrat belediyeciliğin özlemini çekiyordu ve ciddi bir oy farkıyla bu kutsal görevi şahsıma ve meclis üyesi arkadaşlarıma layık gördüler. Şimdi hedefimiz büyüyen Edremit'i çağdaş ve marka bir dünya kenti yapmak. Bu yolda hiçbir mazerete sığınmadan yolumuza devam edeceğiz. Durmadan ve yorulmadan çıktığımız bu yolda Edremit'i bir bütün olarak ele alacak ve hiçbir mahallemizi ötekisinde ayırmadan hizmet götüreceğiz. Bize oy vermeyen yurttaşlarımızın da belediye başkanı olduğumu asla unutmayacağımı özellikle belirtmek istiyorum. Verilen görevin kutsal bir görev olduğunun bilincinde Edremitimiz'e ve Edremitimiz'de yaşayan yurttaşlarımıza yakışır hizmeti, şeffaf ve halkçı bir şekilde yerine getireceğimizi belirterek, tüm yurttaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

        Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ayrıca, önümüzdeki cuma günü saat 15.00'da Edremit Belediyesi'nde "devir-teslim" töreni yapılacağını ve tüm yurttaşları davet ettiğini söyledi.

        ANTALYA

        Antalya'da seçim kazanan CHP'li iki yeni belediye başkanı Turgay Genç ile Ümit Uysal, mazbatalarını aldı.

        CHP'den Muratpaşa Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ümit Uysal ile Döşemealtı'nın yeni beledişe başkanı Turgay Genç, bugün Antalya Adliyesi'ndeki ilçe seçim kurullarına giderek mazbatalarını aldı. Adliyeye gelen ilk isim CHP'li Genç oldu. Genç, beraberindeki yeni seçilen meclis üyeleriyle kendisinin resmen belediye başkanı olduğunu ilan eden mazbatasını aldı.

        Daha sonra ilçe seçim kuruluna gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçe seçim kuruluna giriş yaptı. Mazbatasını teslim aldıktan sonra adliye çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan partililere teşekkür eden Ümit Uysal, ardından Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın adliye önündeki açıklamasına destek verdi.

        BARTIN

        MHP'den Belediye Başkanı seçilen Cemal Akın, mazbatasını aldı.

        Belediye meclis üyeleri ve MHP İl Başkanı Sezai Bilgin ile Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına giden Akın, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakime Gülcan Açıkgöz ile görüştü.

        Mazbatasını, Açıkgöz'den alan Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın halkının teveccühüyle yeniden göreve geldiklerini ve halkın hizmetkarlığına talip olduklarını söyledi.

        Önceki dönemde birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Akın, "Daha yapacak birçok güzel işlerimiz olacak. Hayırlısıyla bunları da bir bir hayata geçireceğiz. Bartın'da şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da herkesin belediye başkanı olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Bizi yeniden göreve getiren halkımıza teşekkür ediyorum. Bu memleket hepimizin. Belediye meclisi üyesi, belediye çalışanlarımızla kol kola çalışmaya devam edeceğiz. Allah hayırlı, uğurlu etsin" diye konuştu.

        Akın, mazbatasını almasının ardından belediye meclis üyelerinin tebriklerini kabul etti ve seçim kurulu çalışanlarına seçimlerde gösterdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

        SİNOP

        CHP'den yeniden Sinop Belediye Başkanı seçilen Baki Ergül, mazbatasını aldı.

        CHP İl Başkanı Mustafa Acun, CHP ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partiliyle İlçe Seçim Kuruluna gelen Ergül, burada mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Selin Kan'dan aldı.

        Ergül, yaptığı açıklamada, Sinop'a 5 yıl daha güzel hizmetler yapacaklarını ifade ederek, "Katkılarınızdan dolayı kazasız belasız çok güzel bir seçim olgusu yaşadık Sinop'ta. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Mazbata töreni sonrasında belediye binasına geçen Ergül'ü belediye çalışanları ve vatandaşlar konfetilerle karşıladı.

        Çalışanlarına teşekkür eden Ergül, şunları kaydetti:

        "Beş yıl iyisiyle kötüsüyle, sıkıntısıyla derdiyle çok çabuk geldi geçti. Bu bizim için biraz da çıraklık dönemiydi. Muhatabımız artık Sinop'tur, Sinoplulardır ve sizlersiniz. Artık hedefimizi hep ileride tutacağız, hep ileriye koşacağız. Sinop geriye dönüp daha bakmayacak. Hep beraber, Allah'ın verdiği ömürde bunu göreceğiz. Gelecek yıllarda Sinop, Türkiye'nin en modern yerlerinden biri olacak."

        Daha sonra makamına geçen Ergül, 4 aylık torunu Irmak Mert'i kucağına alarak sevdi.

        ELAZIĞ

        30 Mart yerel seçimlerde AK Parti'den Elazığ Belediye Başkanı seçilen Mücahit Yanılmaz ve meclis üyeleri bugün mazbatasını aldı.

        Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve meclis üyeleri mazbatalarını almak için Adliye'ye geldi. Başkan Yanılmaz ve meclis üyelerine AK Parti Elazığ Milletvekilli Şuay Alpay, İl Başkanı Ejder Açıkkapı ve partililer eşlik etti. Başkan Yanılmaz mazbatasını 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yıldırım Bayrak'tan aldı. Başkanlık mazbatasını alan Yanılmaz, "30 Mart 2014 seçimlerine Elazığ çok büyük bir olumluluk içerisinde girdi. Tarihi bir farkla AK Parti merkezde seçimi birinci parti olarak tamamladı. Ben bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarın saat 11'de görev devir teslimi olacak. Bu bir bayrak yarışı, yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemde Elazığ tamamen bir hizmet ve şantiye belediyeciliği yapacak.

        5 yıl içerisinde inşallah Elazığ bugün bulunduğu konumdan çok daha iyi yerlere gelecek. Seçim öncesinde sizlerle paylaştığımız seçim planları oldu. Bu paylaştığımız çözüm planları için yarın 11'den itibaren fili olarak başlayacak. Onları gerçekleştireceğiz. Belediyede 5 yıllık süreç içerisinde yapacağımız tüm çalışmalara kamuoyundan, medyadan ve her kesimden destek bekliyorum" dedi.

        Daha sonra meclis üyeleri de mazbatasını aldı. Başkan Yanılmaz yarın belediyede düzenlenen törenle görevi başına geçmesi bekleniyor.

        BİTLİS

        30 Mart yerel seçimlerinde BDP'den Bitlis Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Olan ve Eşbakan Nevin Daşdemir Dağkıran, mazbatalarını aldı.

        Beraberindekilerle Bitlis Adliyesine gelen Olan ve Dağkıran, İl Seçim Kurulundan mazbatalarını aldı.

        Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Olan, şunları söyledi:

        "30 Mart'ta yerel seçimlerinde halkımız belediyeyi yönetme yetkisini bize verdi. Halkımız üzerine düşen görevi yaptı. Biz de halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için, 5 yıl boyunca çalışacağız. Her zaman söylediğimiz gibi halkı da bu sürece katarak kenti yöneteceğiz. 30 Mart'ta seçimi kazandığımız kesinleşti. Bugün de mazbatalarımızı aldık. Şimdi belediyeye görevimizin başına gideceğiz."

        Son 2 gündür belediyenin bazı birimlerindeki dosyaların, evrakların ve malzemelerin götürüldüğü yönünde iddiaların bulunduğunu belirten Olan, dün eski tekel binasındaki toplum merkezinde kameraların bağlı olduğu ana makinenin kablolarının kesilmiş olduğunu ve buradaki kameraların yukarıya doğru çevrildiğini gördüklerini belirtti.

        Polis ekiplerince toplum merkezinde gerekli incelemelerin yapıldığını ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Olan, "Açıkçası bugün görevi devralmayacağız. Çağıracağımız müfettişler gerekli inceleme ve tahkikatları yaptıktan sonra, belediyeyi teslim alacağız. Belediyeyi aldığımız yerden devam edeceğiz. Ancak bizden öncekiler için inceleme isteyeceğiz. Bize gelen bilgilere göre, belediyenin hizmet binasından da bazı malzemelerin götürüldüğü iddiaları var. Toplum merkezi ve hizmet binasından götürülen malzemeler, evraklar ve dosyalar için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

        Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Gök'ün odasındaki evrakların tamamının götürüldüğünü ve bomboş bir oda bırakıldığını gördüklerini bildiren Olan, bununla ilgili başvuruları da yaparak, gerekli incelemeleri başlatacaklarını ifade etti.

        Dağkıran ise halk iradesinin ortaya çıktığı bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek "Bitlis halkına hayırlı olmasını diliyorum. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir belediyecilik anlayışıyla, Bitlis'i yeniden inşa edeceğiz. Herkesin kendini bulabileceği bir belediyecilik anlayışını oturtacağız" diye konuştu.

        Açıklamanın ardından parti binasına giden Olan ve Dağkıran, çok sayıda partili ile Bitlis Belediye Başkanlığına geçerek, kendilerini karşılayan çalışanlarla tokalaştı.

        UŞAK

        AK Parti'den Uşak Belediye Başkanlığına seçilen Nurullah Cahan, mazbatasını aldı.

        Partisinin Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay ile adliyeye giderek İl Seçim Kurulundan mazbatasını alan Cahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın öğle namazının ardından belediyede devir teslim yapıldıktan sonra çalışmalarına başlayacağını söyledi.

        Uşak'ın kaybedecek vakti olmadığını, kendilerine oy veren ya da vermeyen tüm Uşaklılara hizmet edeceğini belirten Cahan, "Şehrimizi yaşanabilir, sosyal, ulaşılabilir, her şeyiyle mükemmel yapmak için çalışacağız. Güzel projelerimiz var. Bunları Başbakanımız ve bakanlarımızın desteğiyle hayata geçireceğiz. Ankara boyutunda hemen çalışmalarımıza başlayacağız. Kentimizi marka şehir yapacağız" dedi.

        Cahan, asla kör düğüm siyaset yapmadıklarını ve yapmayacaklarını dile getirdi.

        Güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini anlatan Cahan, birbirlerini kırmadan seçim çalışması yürütülmesinden dolayı diğer adaylara, siyasi partilere ve üyelerine teşekkür etti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ