Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selçuk'ta CHP'nin itirazı reddedildi

        CHP'liler sabaha kadar seçim sandıklarını beklediler. Dün saat 15:00'te toplantıya giren kurul üyeleri sabah saat 06:30'da toplantıyı tamamladılar. CHP ilçe Başkanlığı tarafından 70 sandığa yapılan itirazları değerlendiren kurul üyeleri, sandıkların yeniden sayılmasını uygun bulmadıklarını parti yöneticilerine tebliğ etti.

        Oldukça geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Selçuk ilçe seçim kurulunun bulunduğu Hükümet Konağı binasını CHP'li grup yalnız bırakmadı. Çevre ilçe belediye başkanları ve CHP İzmir İl Yöneticilerinin gençlik kolları üyeleriyle birlikte geldiği Selçuk'ta, sabah saatlerine kadar sandık bekleyişi devam etti. Sabah 06:30'da sona eren toplantıda kurul üyeleri 70 sandığa yapılan itirazı reddetti.

        Başvuruları ret edilen Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Özge Yıldırım sabaha karşı yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yapılan yerel seçimlere karşı seçim sonuçlarına itiraz ettik, yaklaşık 70 adet dilekçemiz vardı. Sandıklarda maddi hataların olduğu gerekçesi, oy kullandırılmaması gereken kişilerin oy kullandırılması, sandık güvenliğinin olmaması sebepleriyle itirazlarda bulunduk. Bu gün seçim kurulu değerlendirildi taleplerimizin reddine karar verdi. İtirazlarımızda şüpheli olduğu sandıkların tekrar sayılması talebimiz vardı.Geçersiz oylar yanlış hesaplanmış gibi tutanakta mevcut sandıklarda günü dolmayan pusulalar vardı. Bu da seçimin iptal nedenidir. Ancak ilçe seçim kurulundan ret kararı çıktı. Bununla ilgili bizde bu süreçten sonra yasal haklarımızı kullanacağız. İl seçim kuruluna itiraz hakkımız var ve bunları değerlendireceğiz. İlçe Seçimden ret kararı çıktı seçim kesinleşmedi. 2 günlük itiraz süresi ile itiraz devam etmektedir" dedi.

        Seçim kesinleşmediği için mazbatanın alınamayacağını hatırlatan CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım; "Şuan il seçim kuruluna itiraz yapılacak seçim kurulunun verdiği karar üzerine işlem yapılacak. O yüzden bizde itirazlarımızın sonucunu bekleyeceğiz. Bu nedenle seçim sonuçlanmadan mazbata alınamaz" dedi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ