Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları
        1

        ERGENEKON'UN GEREKÇELİ KARARI AÇIKLANDI

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon Davası'na ilişkin gerekçeli kararı açıklandı. 3 kitaptan oluşan yaklaşık 16 bin 600 sayfalık Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) yüklenen gerekçeli kararının elektronik imza sorunu giderildi. Davanın tarafları kararı UYAP sisteminden görülebilecek.

        2

        "ARTIK KONUŞMANIN ZAMAN GELDİ"

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugüne kadar yanıt vermekten kaçındığı "Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmanın zamanının geldiğini" açıkladı. Gül, adaylık konusunun bu ayın sonu veya mayıs başında kesinleşeceğini belirtirken, kararı Erdoğan ile birlikte alacağını söyledi.

        3

        ARINÇ'A '@fuatavni' SORUSU

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, twitter’daki @fuatavni adlı hesabın kendisine ait olup olmadığını sordu.

        4

        İSTANBUL'DA SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

        İstanbul il seçim kurulu kesin olmayan sonuçları sandıklar kapandıktan 90 saat sonra açıkladı. Kesin olmayan sonuçlara göre Kadir Topbaş, 4 milyon 180 bin 339, Mustafa Sarıgül, 3 milyon 494 bin 174 oy aldı. İstanbul'da 395 bin 83 oy geçersiz sayıldı.

        5

        BUNDAN SONRA NE YAPACAĞINI AÇIKLADI

        Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül düzenlenen törenle halefi Hayri İnönü'ye makamı devretti. Önümüzdeki günlerde iki kitap yazacağını aktaran Sarıgül, "Kitaplardan birincisi 'Yerel yönetimlerde Şişli modeli' olacak. Diğeri ise 'Nasıl bir mücadele verdim? Yol haritamız ne olacak?' bunların anlatıldığı kitap olacak." şeklinde konuştu.

        6

        ARDA ÇOK SERT KONUŞTU

        Sinem Kobal'ın kendisi gibi oyuncu olan İbrahim Çelikkol'la aşkına eski nişanlısından ilk yorum geldi. Arda Turan; 'Kendisinin ne yaptığı ve kiminle birlikte olduğu umrumda bile değil. Ben Sinem defterini çoktan kapadım' dedi

        7

        HAYRANLARINI ŞOKE ETTİ!

        Geçtiğimiz günlerde 28'inci yaş gününü kutlayan Lady Gaga, çılgınlıklarına bir yenisini daha ekledi. Gaga, New York'taki konserinde bu kez iç çamaşırını indirdi. İç çamaşırını sıyırıp poposunu gösteren Gaga, hayranları tarafından ıslıklandı. Gaga'nın kilo aldığı da gözlerden kaçmadı.

        8

        GALATASARAY İÇİN SÜPRİZ İDDİA

        Galatasaray'ın, Liverpool'da forma giyen defans oyuncusu Kolo Toure'yi gelecek sezon için kadrosuna katmak istediği iddia edildi. İngiltere basınında yer alan haberlerde, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin Manchester City'i çalıştırdığı dönemde görev verdiği Kolo Toure ile yeniden aynı takımda çalışmak istediği belirtildi.

        9

        DOKTORLARDAN ARDA'YA UYARI

        Doktorlardan edinilen bilgilere göre, "Pubis" hastalığına yakalanan sporcu, yeterince dinlenmeden ve tam iyileşmeden ağır antrenmanlara maruz kalırsa hastalık nükseder ve bu durum sakatlığın bir ileri konumu olan "Osteitis Pubis"e yol açar uyarısı yaptılar. Arda Turan, "Osteitis Pubis"e yakalanması halinde 2 ile 6 ay arasında yeşil sahalardan uzak kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

        10

        LESCOTT, BEŞİKTAŞ'A DOĞRU

        The Sun gazetesi, “Les’in menüsünde Türkiye" başlığını kullanırken, Joleon Lescott’un sezon sonu Manchester City'den ayrılarak Türk devi Beşiktaş ile bir anlaşmasının muhtemel olduğunu yazdı. Etihad’ta geçirdiği beş yıl sonrasında Haziran ayında serbest kalacak olan 31 yaşındaki İngiliz savunma oyuncusuna Beşiktaş'ın yanısıra çok saydı ekibin de teklif yapacağı iddia edildi.

        11

        SNEIJDER'IN ROTASI KESİNLEŞTİ

        Sezon sonunda ayrılmayı kafasına koyan Wesley Sneijder, Manchester United ya da Chelsea’den birini tercih edecek. Devre arasında teklif yapan M.United ile pazarlık halinde olan Hollandalı yıldız, kendisi için “Dünyanın en iyi üç 10 numarasından birisidir’ diyen Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Chelsea’yle de dirsek temasında bulunuyor.

        12

        DEVLER PEŞİNİ BIRAKMIYOR

        Salih için ilk resmi teklif 7-10 milyon Euro arasında bir rakama İtalya'nın en köklü kulüplerinden Roma'dan gelirken, bugünlerde de İspanya'dan Real Madrid ve İngiliz devi Manchester City, her iki ayağını da kullanabilen yıldız adayını takibe aldı.

        13

        'ÇILGIN PROJE'NİN GÜZERGÂHI DEĞİŞTİ!

        Çılgın proje olarak anılan Kanal İstanbul için belirlenen Silivri, Ortaköy, İnceğiz, Gökçeli, Çanakça, Dağyenice bölgesinden, Karacaköy, Evcik Barajı’ndan Karadeniz’e bağlanan bölümde istimlak edilecek arazilerin çokluğu nedeniyle vazgeçildi. Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy alternatif bölge olarak düşünülüyor.

        14

        "BİRKAÇ SAAT İÇİNDE TWITTER AÇILACAK"

        21 Mart gecesi kapatılan Twitter'la ilgili gelişmeler sürüyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) erişim engeli getiren mahkeme kararlarını sayfasından kaldırdı. Ak Parti Genel Sekreteri Başkan Yardımcısı Haluk İpek ise konuyla ilgili HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada, "Anayasa mahkemesi doğrultusunda birkaç saat içinde Twitter açılacak" dedi.

        15

        KARNABAHAR ŞOV!

        Martta enflasyon bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,39 artarak Ağustos 2013'ten bu yanaki en yüksek seviyeye ulaştı. Mart'ta TÜFE aylık yüzde 1,13 arttı. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ise TÜFE yüzde 8,39 arttı. Şubat’ta aylık bazda enflasyon yüzde 0.43 yükselmişti. Martta fiyatı en fazla artan ürün yüzde 29 ile karnabahar oldu.

        16

        BİR DEV DAHA TÜRKİYE'DEN ÇIKIYOR!

        Avusturyalı yapı malzemeleri mağaza zinciri BauMax'ın sahibi Karlheinz Essl, Türkiye'deki 7 outletin kapatılacağını ve Güneydoğu Avrupa'daki diğer bazı pazarlardan da çıkabileceklerini söyledi. BauMax'in Türkiye'deki 7 mağazası Ankara, İstanbul, Bodrum, Eskişehir, İzmir, İzmit ve Samsun'da bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ